Ελλάδα » 7 ώρες συνεδρίαζε τη κυβέρνηση

7 ώρες συνεδρίαζε τη κυβέρνηση

7 ώρες συνεδρίαζε τη κυβέρνηση

Επτά ώρες κράτησε η μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίασαν και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε στο Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει» ανέφερε -σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο- ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι.

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.

Το κυβερνητικό συμβούλιο μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού -όπου κατεγράφη η πορεία των διαπραγματεύσεων, η προσδοκία από το αυριανό Eurogroup και η συζήτηση επί της τακτικής- ενημέρωσαν οι Δραγασάκης, Βαρουφάκης και Τσακαλώτος.

Στο Eurogroup, εκτός της ex officio συμμετοχής του κ. Βαρουφάκη, θα είναι παρών και ο κ. Χουλιαράκης ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) και συμμετέχων στο Euroworking Group.