Αρχική » Πολιτισμός » Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου

Την Κυριακή διεξάγεται ο Γ΄Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου του Δ.Ω.Λ. Με τη λήξη των ακροάσεων κατά την αναμονή των αποτελεσμάτων (ώρα 19:30), η συμφωνική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη θα παίξει μέρος από το 3ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του L. V. Beethoven, με σολίστ τη Μελίνα Τσινάβου.

Η σύμπραξη αυτή γίνεται στο πλαίσιο της ανάδειξης των ταλαντούχων νέων που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Η Μελίνα Τσινάβου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1992. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο στην ηλικία των 7 ετών στον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στην τάξη του κ.Γαληνού. Στην ηλικία των 16 ετών έγινε δεκτή κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη κ.Π.Δημητριάδη) , ενώ ένα χρόνο αργότερα συνέπραξε με την ορχήστρα εφήβων του Κ.Ω.Θ., έπειτα από εσωτερικό διαγωνισμό.

Σήμερα φοιτά στο Γ΄ έτος Ανωτέρας του Κρατικού Ωδείου στην τάξη του κ.Γ.Κυράτσου, συμμετέχοντας παράλληλα σε σεμινάρια και καλοκαιρινές ακαδημίες στην Ελλάδα και στην Γερμανία. Έχει μελετήσει με τους Alfredo Perl (Bayarische Musikakademie Hammelburg), Catherine Vickers και Michael Hauber (International Sommerakademie Seeheim Jugenheim), Pi-hsien Chen, Δ.Τουφεξή(σεμινάρια Κ.Ω.Θ.), Γ.Χατζηνίκο κ.ά., ενώ από το 2012 μελετά συστηματικά με την κ.Δόμνα Ευνουχίδου. Παράλληλα, φοιτά στο 3ο έτος της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Επιστροφή επάνω