Αρχική » Λάρισα » «Ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει κράτος φίλων και συγγενών»
ΜΥΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει κράτος φίλων και συγγενών»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει κράτος φίλων και συγγενών»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Μύδρους κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε σήμερα το πρωί από τη Λάρισα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «οικογενειοκρατία και αναξιοκρατία», ενώ υπογράμμισε πως «πριν από τρεις μήνες ο λαός με την ψήφο του ζήτησε αξιοκρατία και τώρα βλέπει την κυβέρνηση να φτιάχνει κράτος φίλων και συγγενών».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην τρέχουσα διαπραγμάτευση υποστηρίζοντας τα εξής: «Στις εκλογές ο ελληνικός λαός ψήφισε μια κυβέρνηση στη λογική ότι υπάρχει άλλος δρόμος.
Σιγά – σιγά αποδεικνύεται ότι όσα έλεγαν προεκλογικά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για “μερκελιστές” και τώρα κάνουν κομπλιμέντα στην κ. Μέρκελ.
Πριν τις εκλογές μας εγκαλούσαν για τις λίστες και τώρα ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Νικολούδης λέει ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να έρθει στη Βουλή και να πει αν διαπραγματεύεται ένα τρίτο μνημόνιο ή ισχύει η δήλωση πως δεν κάνει βήμα πίσω» και πρόσθεσε « ο κ. Τσίπρας πήρε εντολή στη βάση ενός μεγάλου ψέματος και γι’ αυτό είναι υπόλογος ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση».

«Πριν από τις εκλογές ασκούσαν κριτική ότι τα χρήματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης δεν είναι αρκετά και τώρα δίνουν 200 εκατ. για την ανθρωπιστική κρίση και για τα αεροπλάνα δίνουν 500 εκατ. ευρώ στη Lockheed» τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια και υπογράμμισε πως «την πρώτη ευθύνη την έχει ο Κώστας Καραμανλής που χρεοκόπησε τη χώρα και η κυβέρνηση τον βγάζει από τον κάδρο». Μάλιστα έκανε λόγο για «στρατηγική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κώστα Καραμανλή» και έκανε μνεία στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης σε ότι αφορά τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δήλωσε τα εξής: «πως είναι δυνατόν “πρώτη φορά Αριστερά” με ένα ακροδεξιό κόμμα, με τον εθνικολαϊκισμό και τις παρελάσεις», ενώ έκανε λόγο για «φλερτ κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει στο ΠΑΣΟΚ στη Βουλή σε περίπτωση που έρθει προς κύρωση η Συμφωνία ο γραμματέας του κόμματος τόνισε πως «η στάση θα αξιολογηθεί από το πλαίσιο της συμφωνίας», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως «από τις ενδείξεις που υπάρχουν έρχεται φοροκαταιγίδα που θα πληρώσουν οι πολίτες».

«Λάθος μήνυμα για το ΠΑΣΟΚ οι 5 ή 6 υποψήφιοι πρόεδροι»

Ο κ. Ανδρουλάκης μετά από ερώτηση του «larissanet.gr» σχετικά με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι βαθιά πληγωμένο. Το σημαντικό είναι να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία ενότητας και προοπτικής.
Δεν πρέπει να μπουν μπροστά οι ματαιοδοξίες.
Είναι λάθος μήνυμα για το ΠΑΣΟΚ οι 5 ή 6 υποψήφιοι πρόεδροι.
Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ, ώστε να εκφραστεί και να έχει διέξοδο ο κόσμος που είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Δεξιά και στον εθνικολαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Συνάντηση με το Οικονομικό Επιμελητήριο

Μετά τη συνέντευξη τύπου ο κ. Ανδρουλάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Επιστροφή επάνω