Αρχική » Ελλάδα » Δημοσκόπηση: Σαρωτικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνία τώρα θέλουν οι Έλληνες

Δημοσκόπηση: Σαρωτικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνία τώρα θέλουν οι Έλληνες

Δημοσκόπηση: Σαρωτικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνία τώρα θέλουν οι Έλληνες

Σημαντικά υψηλό προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει κυριακάτικη εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Real News, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 15,2 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,1%, η ΝΔ 20,9%, το Ποτάμι 5,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η Χρυσή Αυγή 5,1%, οι ΑΝΕΛ 4,1%, το ΠΑΣΟΚ 3%, ενώ «άλλο κόμμα» δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,9%.

Να δεχθεί η κυβέρνηση συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, «ψηφίζει» το 71,9%, ενώ μόλις το 21,3% θέλει συμφωνία μόνον εφόσον περιέχει όλες τις προεκλογικές θέσεις, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται ρήξη και έξοδο από το ευρώ.

Το 74,1% εκτιμά ότι οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε έντιμο συμβιβασμό με την κυβέρνηση, ενώ το 20,6% θεωρεί ότι θα έλθουν σε πλήρη ρήξη.

Το 58,8% επιθυμεί στην περίπτωση έντιμου συμβιβασμού επικύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή και το 5,8% εκλογές. Εντύπωση προκαλεί ότι σχεδόν 3 στους 10 Ελληνες, και συγκεκριμένα το 28,8%, επιθυμούν δημοψήφισμα και στην περίπτωση του έντιμου συμβιβασμού.

Όμως στο σενάριο που η συμφωνία προβλέπει τη λήψη όλων των μέτρων που ζητούν οι εταίροι, το 42,6% θέλει δημοψήφισμα, το 37% επικύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή και το 11,3% πρόωρες εκλογές. Πάντως, στην περίπτωση συμφωνίας που δεν προβλέπει προεκλογικές δεσμεύσεις, το 45,5% θέλει επικύρωση της συμφωνίας στη Βουλή, το 28% δημοψήφισμα και το 17,8% πρόωρες εκλογές.

Το 85,5% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, ενώ το 12,2% εναντίον.

 

Επιστροφή επάνω