Αρχική » Αγροτικά » «Στα τέλη 2016 Internet στις «λευκές» αγροτικές περιοχές»
ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

«Στα τέλη 2016 Internet στις «λευκές» αγροτικές περιοχές»

«Στα τέλη 2016 Internet στις «λευκές» αγροτικές περιοχές»

«Η πρόσβαση στο internet είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων στα αγροτικά ιατρεία, την αγροτική επιχειρηματικότητα, την τουριστική προβολή, αλλά και την εκπαίδευση. Γι’ αυτό και αναμένω την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων κάλυψης με internet των 5.000 “λεύκων” αγροτικών και νησιωτικών περιοχών, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα άνω των 500 χιλιάδων πολιτών». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Χρήστου Σπίρτζη σε σχετική ερώτησή του.

Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου υπουργού «μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί δίκτυο, το οποίο θα δύναται να καλύπτει με ευρυζωνικές υπηρεσίες πληθυσμό τουλάχιστον ίσο με το 30% του συνολικού πληθυσμού, που διαμένει στις “λευκές” περιοχές της κάθε γεωγραφικής ζώνης».

Στην ερώτησή του, ο Θεσσαλός πολιτικός είχε ζητήσει να ενημερωθεί η βουλή για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δράσεων του έργου για φθηνό και γρήγορο Διαδίκτυο-Inetrnet σε όλη την επικράτεια. Ο κ. Σπίρτζης ενημερώνει τη βουλή ότι «στο τέλος της διετούς κατασκευής του δικτύου ευρυζωνικών υποδομών (28.12.2016), το σύνολο (100%) του πληθυσμού των περιοχών, θα έχει τη δυνατότητα κάλυψης με ευρυζωνικές υπηρεσίες».

Η απάντηση συνοδεύεται από σχετικά έγγραφα της Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, της Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων–ΕΣΠΑ και της Ε.Γ. Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. «Στόχος της δράσης είναι», όπως τονίζεται, «η κάλυψη των «λευκών» κηλίδων στον ευρυζωνικό χάρτη της χώρας, δηλαδή των περιοχών, όπου δεν υπάρχουν βασικές ευρυζωνικές υποδομές ή είναι δύσκολο να αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον, με τη δημιουργία και αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακών υποδομών υψηλής ταχύτητας».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «το έργο εστιάζει σε λευκές αγροτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας» οι οποίες «αποτελούν κυρίως ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, σύμφωνα με το άρθρο 50 του Κανονισμού (ΕΚ) 1698/2005».

Επιστροφή επάνω