Αρχική » Ελλάδα » Δραγασάκης: Ορατή μια συμφωνία

Δραγασάκης: Ορατή μια συμφωνία

Δραγασάκης: Ορατή μια συμφωνία

Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή δήλωσε στον Guardian o Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εντολή για βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης.

O αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης ενστερνίστηκε την αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, λέγοντας στον Guardian πως έχει βρεθεί «κοινό έδαφος» που επιτρέπει στις δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία.

Ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα πως ελπίζει ότι το Eurogroup της 11ης Μαίου θα καταγράψει την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί. «Ελπίζω την Δευτέρα πως θα υπάρξει μια ένδειξη προόδου και ότι θα γίνει ορατή μια συμφωνία» είπε ο 68χρονος πολιτικός στον Guardian.

«Oι συζητήσεις μέχρι τώρα έχουν δείξει πως υπάρχει κοινό έδαφος στις αλλαγές και στα πολιτικά μέτρα και ως εκ τούτου πιστεύω πως μια συμφωνία είναι εφικτή και προς το συμφέρον όλων» πρόσθεσε.

Ωστόσο ο κ. Δραγασάκης προειδοποίησε πως θα πρέπει να υπάρξει ανακούφιση της χώρας από το οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

«Απαιτείται συνεργασία από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας» υποστήριξε ο ίδιος.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ακόμα πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την επιλογή της εξόδου από το ευρώ. «Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για μια βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ:

Επιστροφή επάνω