Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Αγιάς » Λαρισινές επιχειρήσεις στη Ν. Γαλλία
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Λαρισινές επιχειρήσεις στη Ν. Γαλλία

Λαρισινές επιχειρήσεις στη Ν. Γαλλία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή – εκπαιδευτικό ταξίδι του ΔΙΚΤΥΟΥ Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.) στην Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στις περιοχές Lozère και Provence, από τις 19/4 έως στις 23/4/2015.

Το Δίκτυο Τουριστικών επιχειρήσεων Ολύμπου Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.) ιδρύθηκε το έτος 2008, με πρωτοβουλία επαγγελματιών της παραλιακής ζώνης του Νομού Λάρισας. Τα μέλη του Δικτύου είναι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού και στην παραγωγή – μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, κύρια στην ανατολική πλευρά του Νομού με την φιλοδοξία να αγκαλιάσει όλους τους επαγγελματίες του Νομού Λάρισας.

Σκοπός του ΔΙΚΤΥΟΥ είναι η ανάπτυξη δικτύου συμπληρωματικών επιχειρήσεων τουρισμού στην περιοχή του Νομού Λάρισας με αντικείμενο την ανάπτυξη και την προώθηση των δραστηριοτήτων των μελών.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν οι επιχειρήσεις μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ : Olympos Andeventure – Νίκος Ντάγκας (Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ) Βελίκα, Ξενώνας Σουλιώτη – Ρούλης Σουλιώτης- Μεταξοχώρι, Ξενώνας ΗΩΣ – Κώστας Δαρούσης – Σκήτη, Παιδότοπος – Χαλκιά Στέλλα – Αγιόκαμπος, Villa Yianna – Κώστας Ζαφείρης και Γιάννα Ζαφείρη- Μεσάγγαλα, Garden House – Ελένη Τσιντζιράκου και Άκης Τσιντζιράκος – Βελίκα, Hotel Vlasis – Μαρία Αποστολίδου και Ελένη Πολίτη – Στόμιο, Παραγωγή παραδοσιακού γιαουρτιού και φέτας – Δημήτρης Καραγκιοζόπουλος – Βαλανίδα, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια – Στέφανος Κορδίλας- Βελίκα. Την αποστολή συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Λαρισαίων κος Νίκος Καλτσας, το στέλεχος της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. κα Αθηνά Χαρταλάμη και η διοργανώτρια και διερμηνέας του ταξιδιού κα Isabelle Bouchy.

Δικτυο ΟΛΚΙΣ 1

Η αποστολή μετέβηκε στην Νότιο Γαλλία στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του ΔΙΚΤΥΟΥ από το πρόγραμμα Προσέγγιση LEADER της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τα μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ επισκέφθηκαν τις επιχειρήσεις τουρισμού :

• Merlet (Pont de Montvert) αγροτουριστική μονάδα και μονάδα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων του Philippe Galzin (πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος Gites de France – σήμα ποιότητας καταλυμάτων). http://www.lemerlet.com/
• Τον αγροτικό ξενώνα της οικογένειας Donzet (αγρότες που ασχολούνται 20 χρόνια με τον αγροτουρισμό και ιδιαίτερα με την πελατεία των πεζοπόρων). http://www.gites-de-france-drome.com/gite-etape-sejour-donzet-jacky—dominique-a-villeperdrix-dans-DROME–PROVENCALE-G376860.html
• Mas de la FILOSELLE (Chambres d’hôtes) κατάλυμα της Marie Lyse Zielinski (πρόεδρος του Clévacances Γαλλίας, σήμα ποιότητας καταλυμάτων). http://filoselle.free.fr/indexgb.htm
• Κάστρο Orfeuillette : οικογενειακή μονάδα καταλυμάτων της οικογένειας Brunel (πολυτελές κάστρο Orfeuillette, τοπική ατμόσφαιρα με το ξενοδοχείο Le Rocher Blanc, διαχείριση καφετέριας αυτοκινητόδρομού) http://www.hotels-brunel.com/fr/chambres-chateau.php
• Υποδοχή και συζήτηση με τον Marc Neveux, ιδρυτή και διαχειριστή της εταιρείας Escapades (τουριστικές εγκαταστάσεις σε αγροτικές περιοχές).
• Τουριστικό πρακτορείο Cévennes Evasion του Philippe Blanchet εξειδικευμένο σε outdoor δραστηριότητες. http://www.cevennes-evasion.com/

Επίσης επισκέφθηκαν :
• Το Παρατηρητήριο γυπών στην κοιλάδα της Jonte http://www.vautours-lozere.com/ και
• Το Πάρκο των λύκων http://www.loupsdugevaudan.com/

Ακόμη έγινα δεκτοί με ιδιαίτερη θερμότητα από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων του τουρισμού:
• Το Δήμαρχο του Bédouin, κο Luc Renard, αντιπρόεδρο του συνδέσμου των δήμων και υπεύθυνο του τουρισμού και από φορείς της περιοχής Ventoux. Διενεργήθηκε συζήτηση με φορείς του τουρισμού για την τουριστική στρατηγική της περιοχής του Όρους Ventoux: την πελατεία, το είδος των διακοπών και την εξέλιξη τους.
• Το Δήμαρχο της Nyons κο Pierre Combes, και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους του Νομού Drôme. Ακολούθησε συζήτηση με φορείς του τουρισμού για την στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης της Nyons και ιδιαίτερα τα εμπορικά αποτελέσματα του μάρκετινγκ της περιοχής «Drôme Provençale»
• Την Πρόεδρο του Γραφείου Τουρισμού του Carpentras κα Lise Colin και στέλεχος του Συνδέσμου κοινοτήτων του Ventoux-Comtat Venaissin, για τα οικονομικά αποτελέσμα του ποδηλατικού τουρισμού.
• Την διευθύντρια του Νομαρχιακού πρακτορείου τουρισμού του Vaucluse. Κα Martine Teston. Ακολούθησε συζήτηση για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού, την πελατεία, το είδος των τουριστικών πακέτων και τις τάσεις του τουρισμού

Τέλος επισκέφθηκαν τις επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων :
• Γεωργικός Συνεταιρισμός του Νομού Drôme http://www.vignolis.fr/en/
• Βιοτεχνία scourtinerie (χαλάκια όπου βάζουμε τις ελιές στο ελαιοτριβείο) στην Nyons : παράδειγμα αξιοποίησης της ντόπιας βιοτεχνικής παραγωγής (σε σχέση με την παραδοσιακή ελαιοπαραγωγή) μέσω του τουρισμού http://www.scourtinerie.com/

Την Ελληνική αποστολή καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού συνόδευε ο κος Pierre Spirito, πρώην διευθυντής της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού της Lozère και εμπειρογνώμονας σε θέματα τουρισμού σε αγροτικές περιοχές. Την αποστολή στην περιοχή της Provence υποδέχτηκε ο κος Jean Baptiste Lanaspèze, πρόεδρος της ΑPARE και εμπειρογνώμονας σε θέματα αγροτουριστικής ανάπτυξης.

Κατά την διάρκεια του ταξιδίου διενεργήθηκαν δύο workgroup υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των δύο προαναφερόμενων εμπειρογνωμόνων
Σημειώνεται ότι κοινή πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων και ως συμπέρασμα του εκπαιδευτικού ταξιδιού προέκυψε ότι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας πρέπει είναι κοινός στόχος τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και όλων των επαγγελματιών του νομού, ότι τουριστική ανάπτυξη και αγροτικό προϊόν προχωρούν αγκαλιά και τέλος οτιδήποτε υλοποιείται πρέπει να είναι υπό το πρίσμα της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Εκτός των προαναφερόμενων επιχειρηματιών μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ είναι επίσης και οι επιχειρηματίες : Camping Filoxenia – Σίσσυ Μπαρτζώκα – Αγιόκαμπος, «Dohos» – Γιώργος Μπούτος – Καρίτσα, Golden Sun Hotel, – Γιώργος Πολύζος – Μεσάγγαλα, Camping Στομίου – Δημοτική Επιχείρηση (Δήμου Αγιάς), Hotel Kouria, – Σωτήρης Κούριας – Αμπελάκια και τέλος ο Παναγούλης Βασίλης, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια- Αγιόκαμπος.

Επιστροφή επάνω