Αρχική » Ελλάδα » «Καμίνι» από σήμερα η Θεσσαλία
ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ

«Καμίνι» από σήμερα η Θεσσαλία

«Καμίνι» από σήμερα η Θεσσαλία

Διήμερο… φωτιά για την Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά στην πραγματικότητα, ξεκινά από σήμερα, καθώς ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σε πρωτοφανή για την εποχή επίπεδα. Ο μίνι καύσωνας που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι θα κρατήσει μέχρι και την Παρασκευή αλλά από το Σαββατοκύριακο, και ειδικά τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Οπως αναφέρουν οι ειδικοί, η χώρα θα «χτυπηθεί» από θερμική δίνη που θα αποτελείται από ενισχυμένους νοτιοδυτικούς ανέμους που θα αγγίζουν στη Δυτική κυρίως Ελλάδα και τα 6-7 ίσως και 8 μποφόρ και θα μεταφέρουν, υψηλά ποσοστά αφρικάνικης σκόνης αλλά και υπερβολικής ζέστης.

Η θερμική δίνη θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στη χώρα, ακόμα και πάνω από τους 34-35 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε αρκετές περιοχές που είναι ευπαθείς στη ζέστη, όπως στη Θεσσαλία, για παράδειγμα, η θερμοκρασία ίσως κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης, να φτάσει και κοντά στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Οι επιστήμονες λένε ότι ο φετινός Μάιος θα είναι από τους πιο ζεστούς των τελευταίων δεκαετιών, ενώ υπάρχουν προβλέψεις ότι και το καλοκαίρι θα μετατραπεί πολλές φορές σε «καμίνι» η Ελλάδα. Πάντως, η αλλαγή του καιρού με τις βροχές και καταιγίδες θεωρείται ότι θα επηρεάσει κυρίως τις δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας.

Επιστροφή επάνω