Αρχική » Ελλάδα » Αιφνιδιαστικά υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Παπαγγελόπουλος

Αιφνιδιαστικά υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Παπαγγελόπουλος

Αιφνιδιαστικά υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Παπαγγελόπουλος

Σε υφυπουργό του υπουργείου Δικαιοσύνης αναβαθμίζεται ο νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, πρώην διοικητής της ΕΥΠ και πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας τοποθετείται υφυπουργός Δικαιοσύνης υπό τον Νίκο Παρασκευόπουλο με προσωπική επιλογή, όπως λέγεται, του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κύριος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην Εισαγγελέας, θα ορκιστεί σήμερα στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου.

Η σιωπηλή και αιφνιδιαστική αναβάθμιση του κ. Παπαγγελόπουλου σε υφυπουργό θέτει το ερώτημα ποια πολιτική σκοπιμότητα εξυπηρετεί. Επισημαίνεται ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ότι αύριο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναμένεται να ορκιστεί υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος λέει σε συνομιλητές του ότι αύριο θα ορκιστεί υφυπουργός. Την ίδια ώρα, από το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου δήλωναν άγνοια για την απόφαση αναβάθμισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε υφυπουργό. Μετά την πρώτη αμήχανη αντίδραση, συνεργάτες του κ. Παρασκευόπουλου έλεγαν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το πρωθυπουργικό γραφείο και πρόσθεταν ότι η σύνθεση της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εισαγγελέας εποπτεύον την δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα και για ένα διάστημα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και πρώην διοικητή της ΕΥΠ.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1983.

Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν και με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας – ΔΑΕΕΒ – Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).

Τέλος, τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

ΠΗΓΗ:

Επιστροφή επάνω