Αρχική » Λάρισα » 8η πανελλαδική ποδηλατοπορεία

8η πανελλαδική ποδηλατοπορεία

8η πανελλαδική ποδηλατοπορεία

Με σύνθημα “Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία και ποδηλατόδρομους σε κάθε συνοικία” θα πραγματοποιηθεί η 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή 10 Μαΐου με αφετηρία στις 12 μ. από την κεντρική πλατεία της Λάρισας.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Οι Ποδηλάτες Λάρισας σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Πρέπει επιτέλους και στη χώρα μας να υιοθετηθεί μια ουσιαστική πολιτική για την βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις. Το ποδήλατο μπορεί να δώσει τη λύση σε αμέτρητα προβλήματα που μαστίζουν την καθημερινότητα. Επιπλέον μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο μέτωπο του περιβάλλοντος αλλά και της οικονομίας.

Για αυτό για μια ακόμη χρονιά Όπως κάθε χρόνο, οι ποδηλάτες όλης της Ελλάδας θα ξεχυθούν στους δρόμους. Την Κυριακή 10 Μαΐου, σε δεκάδες πόλεις, θα διαδηλώσουμε για τα αιτήματά μας:

Βάλτε το ποδήλατο στα σχολεία

Εισαγωγή μαθημάτων ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας με ποδήλατο (η οδική ασφάλεια είναι ευρύτερη δεν αφορά μόνο το ποδήλτο) για τα παιδιά, εργασίες για την προβολή των οφελιών από την μετακίνηση με ποδήλατο, ασφαλείς χώροι στάθμευσης εντός του χώρου των σχολείων και γενικότερη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης με ποδήλατο καθηγητών και μαθητών.

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία συμπίπτει με την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου 2015) που φέτος είναι αφιερωμένη στα Παιδιά και τη στηρίζει.

Δίκτυα Ποδηλατόδρομων

Να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν δίκτυα ποδηλατόδρομων για την ασφαλή ποδηλατική μετακίνηση. Τα δίκτυα αυτά πρέπει που να διατρέχουν ολόκληρες τις πόλεις, περνώντας από τα πιο κεντρικά σημεία και τα σχολεία, ώστε να καλύπτουν τους ποδηλάτες σε για όλες τους τις μετακινήσεις.

Η εκκίνηση της πορείας θα γίνει όπως στις περισσότερες πόλεις, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και ώρα 12:00 από την Κεντρική Πλατεία Λάρισας».

Επιστροφή επάνω