Αρχική » Εκπαίδευση » Σχολεία » Συναυλία στο Μουσικό Σχολείο

Συναυλία στο Μουσικό Σχολείο

Συναυλία στο Μουσικό Σχολείο

Η οικογένεια του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, σας προσκαλεί στην 2η ετήσια Συναυλία Μουσικών Συνόλων του Σχολείου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00μμ, στο Κηποθέατρο της πόλης μας. Για το τρέχον σχολικό έτος, 2015-2016, αποφασίστηκε από το σύλλογο Διδασκόντων η υλοποίηση δύο ετήσιων συναυλιών των μουσικών συνόλων του σχολείου , τελεσθείσης της πρώτης στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου στις 22 Απριλίου, στα πλαίσια ανάδειξης της Τέχνης των Μουσών ως κινητήριας δύναμης μορφωτικών, διδακτικών, παιδαγωγικών αξιών και ως μέλους άρρηκτα συνδεδεμένου με την όλη εκπαιδευτική του σχολείου προσπάθεια, η οποία και εδράζει στη βιωματική συμμετοχή των μαθητών του σε δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το μουσικό ταξίδι στο Κηποθέατρο υπόσχεται θεματολογική πολυφωνία: μουσικά αρώματα << Πολίτικης Κουζίνας >>, εκπροσωπούμενα από την ορχήστρα Ακορντεόν (υπεύθυνη διδάσκουσα: κ. Ζαπίτη Ευαγγελία), θα δώσουν τη σκυτάλη στoυς δυναμικούς υπερατλαντικούς ήχους New York- New York της Βιg Band (υπεύθυνος διδάσκων: κ. Νίκου Βασιλάκης), την οποία και θα ακολουθήσουν οι κλασικές μελωδίες των Rossini, Delibes κ.α. της Συμφωνικής Ορχήστρας (υπεύθυνος διδάσκων: κ. Μπουγιούκ Κορνέλιος ). H ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής (υπεύθυνη διδάσκουσα: κ. Τόλιου Ζωή), με αφετηρία μουσικά ακούσματα M. Jackson, Ph. Williams κ.α. θα εστιάσει στη σύγχρονη μουσική σκηνή, για να παραδώσει με τη σειρά της τη σκυτάλη στους παραμυθένιους ήχους του Μ. Χατζιδάκη, ήχους εκπροσωπούμενους από το Σύνολο Κιθάρας (υπεύθυνος διδάσκων: κ. Καλαμπάκας Αθανάσιος). Ακολουθεί το Σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου (υπεύθυνη διδάσκουσα: κ. Κτιστάκη Αστ. Ευφροσύνη ),που με το σύνθημα Ας κρατήσουν οι χοροί υπόσχεται να αποτυπώσει μελωδικά τον παλμό της 7ης Τέχνης, τον οποίο και θα διαδεχθούν μουσικά οι ξέγνοιαστες μελωδίες καλοκαιρινής ραστώνης του Συνόλου Κρουστών (υπεύθυνος διδάσκων: κ. Μακρυγιάννης Ιωάννης )

Το πολλά μουσικά υποσχόμενο ραντεβού του Μουσικού σχολείου Λάρισας με το κοινό της πόλης μας ορίζεται για την Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00μμ, στο Κηποθέατρο.

Επιστροφή επάνω