Αρχική » Πολιτισμός » Μια διανυκτέρευση στο Μουσείο
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μια διανυκτέρευση στο Μουσείο

Μια διανυκτέρευση στο Μουσείο

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, στα πλαίσια της συμμετοχής της στο 1ο «Sleepover- διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες», το Σάββατο 23 Μαΐου, διοργανώνει το Μουσειοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

«Ο Van Gogh συνομιλεί με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λάρισας»

Στο Πρόγραμμα θα εξελίσσονται οι εξής δράσεις για τους μικρούς μας φίλους:

• Παρατήρηση του Ουράνιου Θόλου μέσω τηλεσκοπίου. Τα παιδιά με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Αστεροσκοπείου Λάρισας «ΑΡΙΣΤΕΥΣ» θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν ουράνια σώματα όπως το φεγγάρι και τα άστρα, τη βροχή των Lyrids, τις φωτεινές γραμμές δηλαδή που είναι ορατές για κάποια δευτερόλεπτα μετά το πέρασμα μετεωριτών και τον «Κρόνο σε Αντίθεση». Ο Κρόνος θα βρίσκεται, δηλαδή, στο πιο κοντινό σημείο με τη γη (για την παρατήρηση του συγκεκριμένου φαινομένου είναι απαραίτητη η χρήση τηλεσκοπίου).
• Ομαδική εικαστική δράση πάνω στο έργο του Ολλανδού ζωγράφου Vincent Van Gogh « Έναστρη Νύχτα », τόσο μέσω της τέχνης της ζωγραφικής και του κολλάζ, όσο και μέσω της χρήσης πολυμέσων πάνω στο διαδραστικό animation “Starry Night” του digital artist Πέτρου Βρέλλη.
• Εικαστική-κιναισθητική ομαδική δραστηριότητα με αφορμή το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Ανοιχτό Παράθυρο», έργο που ανήκει στη Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα.
• Προβολή ταινίας στους εκθεσιακούς χώρους της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ, όπου και οι μικροί μας φίλοι θα κοιμηθούν.

Επιστημονική Υπεύθυνη Προγράμματος Ελένη Φωλίνα, ιστορικός της Τέχνης-εικαστικός.

Επιστροφή επάνω