Αρχική » Αθλητισμός » «Φρένο» Τσίπρα σε Κοντονή

«Φρένο» Τσίπρα σε Κοντονή

«Φρένο» Τσίπρα σε Κοντονή

Την τελική κυβερνητική «γραμμή» για τον Αθλητικό Νόμο, ο οποίος θα λέει «Ναι στις τροποποιήσεις και όχι στο Grexit», έλαβε το απόγευμα της Τρίτης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και συμμετείχε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις συναντήσεις που είχε με αξιωματούχους της UEFA και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ξεκάθαρη απόφαση για να βρεθεί η συμβιβαστική λύση που θα αποτρέψει το παραμικρό ενδεχόμενο αποβολής του ελληνικού αθλητισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε εντολή νομοσχεδίου με τις όποιες τροποποιήσεις κριθούν απαραίτητες, αλλά οι οποίες δεν θα θέσουν κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από τον διεθνή αθλητισμό.

Τόσο, ο κ. Κουίκ, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη των ΑΝ.ΕΛ. στα άρθρα του νομοσχεδίου (εκτός των 15 και 1), όσο και ο κ. Κοντονής αποχώρησαν αισιόδοξοι ότι το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή θα περιλαμβάνει όλες τις τροποποιήσεις που απαίτησε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στην επιστολή που έστειλε το περασμένο Σάββατο (2/5).

Εξάλλου, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η τοποθέτηση του γεν. γραμ. Αθλητισμού, Iούλιου Συναδινού, ο οποίος παραβρέθηκε στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τονίζοντας πως: «Οριστικά, δεν θα υπάρξει έξοδος του Ελληνικού αθλητισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις».

Θυμίζουμε πως η κοινή επιστολή από FIFA και UEFA με αποδέκτη τον Σταύρο Κοντονή, ανέφερε αναλυτικά το τι πρέπει να αλλάξει στο αθλητικό νομοσχέδιο προτού αυτό εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επιστροφή επάνω