Αρχική » Οικονομία » Έρχονται κατασχέσεις λογαριασμών

Έρχονται κατασχέσεις λογαριασμών

Έρχονται κατασχέσεις λογαριασμών

Kατασχέσεις σε λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ με δικαιούχους φοροφυγάδες αποφάσισε το πρωί η Οικονομική Εισαγγελία και συγκεκριμένα οι κ.κ. Παναγιώτης Αθανασίου, Γαληνός Μπρης και Γιάννης Δραγάτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα «μαργαριτάρια» των φοροφυγάδων προκαλούν με το θράσος ανθρώπων, οι οποίοι δήλωναν υψηλά εισοδήματα, αλλά κατέθεταν εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες της χώρας. Οι διαφορές δηλωμένων εισοδημάτων και καταθέσεων ανέρχονται σε πoσά πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ.

- Ηλεκτρολόγος ονόματι Κ., με έδρα γνωστή οδό των Εξαρχείων, ο οποίος δήλωσε από το 2000 έως το 2012 εισόδημα, συνολικά, 600.000 ευρώ βρέθηκε με καταθέσεις 43.000.000 ευρώ. Μάλιστα στο σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Μεγάλου Πλούτου, που εντόπισε τον συγκεκριμένο, υπολογίζεται ο φόρος , που πρέπει να πληρώσει ύψους 38.000.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα κατασχεθούν βεβαίως .

- Aλλος, κάτοικος Ψυχικού, ασχολούμενος με χρηματιστηριακά και Real Estate, o οποίος είναι και κάτοικος εξωτερικού, σε σχέση με τις δηλώσεις του από το 2000 έως το 2011, εμφανίζει διαφορές από τις δηλώσεις του ύψους 9.000.000 ευρώ…

- Συνταξιούχος , ηλικίας 66 χρόνων, με δήλωση περίπου 28.000 ευρώ από το 2000 έως το 2012, εμφανίζει φοροδιαφυγή 7.800.000 ευρώ.

- Αλλος συνταξιούχος με δήλωση ύψους 328.000 ευρώ «πιάστηκε», επίσης, με διαφορές σε σχέση με τα εισοδήματά του 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εντατικοί έλεγχοι των οικονομικών εισαγγελέων με την ενεργή συμμετοχή του ΣΔΟΕ και των Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτουν καθημερινά μαργαριτάρια με τον έλεγχο των δηλώσεων και τον κατάλογο των καταθέσεων, που είναι μεγαλύτερες από 200.000 ευρώ και οι οποίες για πρώτη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο των αρχών.

Το περίεργο είναι ότι τα επαγγέλματα των συγκεκριμένων δεν προϊδεάζουν για την πηγή των «μαύρων» των συγκεκριμένων με αποτέλεσμα η φαντασία και των υπευθύνων να καλπάζει για την πηγή προέλευσης των αδήλωτων εισοδημάτων. Με την εντολή δέσμευσης των καταθέσεων, οι αρχές επιδιώκουν τον εντοπισμό των φυσικών προσώπων, οι οποίοι προφανώς θα εμφανιστούν για την ρύθμιση των οφειλών τους, αν βέβαια δεν θέλουν να τους κατασχεθεί το συνολικό ποσό των καταθέσεων!

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, πάντως, το ύψος των αδήλωτων καταθέσεων στη χώρα μας είναι τόσο μεγάλο, κάνουν λόγο για αστρονομικό ποσό, ώστε αν εντοπίζονταν 10 πρόσωπα κάθε ημέρα, θα είχε λυθεί μεγάλο μέρος του οικονομικού ελλείμματος του Δημοσίου…

ΠΗΓΗ:

Επιστροφή επάνω