Εκπαίδευση » Σχολεία » Εορταστική εκδήλωση του 5ου Γυμνασίου

Εορταστική εκδήλωση του 5ου Γυμνασίου

Εορταστική εκδήλωση του 5ου Γυμνασίου

Το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας συνδιοργανώνει με την αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων γιορτή με θέμα: «Περιβάλλον και Πολιτισμός», την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και ώρα 8:00 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου. Η εορταστική εκδήλωση γίνεται με αφορμή τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius 2013-2015 «CuLturE And EnviRoNment”. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές επτά ευρωπαϊκών χωρών: Ρουμανία, Τουρκία, Γερμανία, Λετονία, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα, με συντονιστικό σχολείο το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Στο διάστημα των δύο αυτών ετών οι μαθητές όλων των σχολείων εκπόνησαν μια σειρά εργασιών που αφορούν τον πολιτισμό της κάθε περιοχής, τους κινδύνους που απειλούν τα μνημεία και το περιβάλλον και πρότειναν τρόπους προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα επισκέφτηκαν ερευνητικά κέντρα και χώρους περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπου ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα που αφορούν το πρόγραμμα. Τέλος πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, γνώρισαν και δημιούργησαν φιλίες με συνομηλίκους τους στην Ευρώπη και συμμετείχαν στην καθημερινότητα τους φιλοξενούμενοι από τις οικογένειες τους.

5o Γυμνάσιο Λάρισας

Με σύνθημα «Αγαπώ το σχολείο μου, αγαπώ την πόλη μου, αγαπώ τη χώρα μου – Νοιάζομαι και σέβομαι τον Άνθρωπο και τα επιτεύγματά του» το πρόγραμμα άνθισε και άπλωσε ρίζες και κλαδιά και άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου, ενώ ο Γιάννης Λεκάκης και η Έφη Μπρούζα, καθηγητές του σχολείου θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά τη γιορτή. Τη μουσική επιμέλεια έχει η Βάια Τριανταφύλλου – Μουσικός και την επιμέλεια των χορών η Νάντια Παπαδοπούλου – Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας.

Διαβάστε επίσης: