Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Ιερές Ακολουθίες για τη γιορτή του Αγίου Αχιλλίου

Ιερές Ακολουθίες για τη γιορτή του Αγίου Αχιλλίου

Ιερές Ακολουθίες για τη γιορτή του Αγίου Αχιλλίου

Το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών για τη γιορτή του Αγίου Αχιλλίου ανακοίνωσε η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Αναλυτικά:

Τετάρτη 13 Μαΐου στις 8.00 μ.μ:
Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία οι Χαιρετισμοί του Αγίου Αχιλλίου πέριξ της λάρνακος των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου.

Πέμπτη 14 Μαΐου στις 7.30 μ.μ.
Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος

– 10.30 μ.μ : Ιερά Κατανυκτική Αγρυπνία πρός τιμήν του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλύτου στην οποία θα ψάλλει σύσσωμος ο Θεσσαλικός Βυζαντινός χορός.

Παρασκευή 15Μαΐου στις 7.00 π.μ :
Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και εν συνεχεία στις 10.45 π.μ η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου στην κεντρική πλατεία. Δέησις και αρτοκλασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Λάρισας και του Εμπορικού συλλόγου της Πόλεως.
– απόγευμα στις 8.00 μ.μ:Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, τα κτητορικά, το ύψωμα του Αγίου και εν συνεχεία η Ιερά Παράκλησις του Αγίου Αχιλλίου, του μυροβλύτου και Θαυματουργού.

Κυριακή 17 Μαΐου στις 7.00 π.μ. :
Αρχιερατική θεία Λειτουργία επί τη εορτή των εν Λαρίση Αγίων Ιεραρχών, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Ιγνατίου.
-Kυριακή 17 Μαΐου το βράδυ στις 9.00 : ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ. ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΥΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ Κ. ΙΓΝΑΤΙΟ.

Επιστροφή επάνω