Αρχική » Θεσσαλία » «Η μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων υπονομεύει τα λαϊκά συμφέροντα»

«Η μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων υπονομεύει τα λαϊκά συμφέροντα»

«Η μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων υπονομεύει τα λαϊκά συμφέροντα»

Σε δήλωσή του ο Β. Μπούτας, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδας επισήμανε τα εξής:

«Στη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας της 30/4/2014 όπου συζητήθηκε η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης, αποδείχτηκε πολύ πιο καθαρά αυτό που κατ επανάληψη έλεγε η Λαϊκή Συσπείρωση ό τι η Τοπική Διοίκηση είναι το «μακρύ χέρι» του κράτους όπως εξάλλου προβλέπεται και από το νόμο «Καλλικράτης».

Διαπιστώθηκε η πλήρη ευθυγράμμιση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις δήθεν αντιπολιτευόμενες παρατάξεις (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ,ΑΝΕΛ) με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που εκφράστηκε και στην ψηφοφορία.

Προκειμένου να στηρίξουν την κυβερνητική επιλογή για την μεταφορά των αποθεματικών της Περιφέρειας στην ΤτΕ , που είναι προαπαιτούμενο για τη συμφωνία με τους δανειστές, ακουστήκαν τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα και τα ίδια επιχειρήματα «Περί πατριωτικής πράξης», «Περί βοήθειας να σωθεί η Ελλάδα». Όλοι μαζί αποσκοπούν να κάνουν συνένοχο το λαό στις κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές και να αθωώσουν στην συνείδησή του την ΕΕ και την τρόικα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί πως μόνο η άρνηση του χρέους και η μονομερής διαγραφή του με έξοδο από την ΕΕ και με άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, με τον ίδιο το λαό στην εξουσία μπορεί να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα.

Η συμφωνία της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου να διατεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, δηλαδή για την εξυπηρέτηση του χρέους, υπονομεύει τα λαϊκά συμφέροντα».

Επιστροφή επάνω