Λάρισα » Συγκέντρωση – πικετοφορία του ΕΚΛ

Συγκέντρωση – πικετοφορία του ΕΚΛ

Συγκέντρωση – πικετοφορία του ΕΚΛ

Συγκέντρωση – πικετοφορία οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Χθές δεκάδες συνδικάτα της Αθήνας ανταποκρινόμενα στον κάλεσμα του ΠΑΜΕ για γενικό ξεσηκωμό και ανατροπή της αντιασφαλιστικής επέλασης που προετοιμάζεται, πραγματοποίησαν, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όπου με ωμό κυνικό τρόπο μας ανακοίνωσε το σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε καταρχήν την αύξησητου ελάχιστου χρόνου ασφάλισης από τις 4.500 ημέρες εργασίας στις 6.000 ημέρες, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως η κυβέρνηση δε θεωρεί σωστό να συνταξιοδοτούνται οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά πριν από τα γενικά όρια.

Είναι πλέον καθαρό ότι αν δεν τους σταματήσουμε, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο από τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα. Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας, κορυφώνεται η επίθεση στην υγεία και την πρόνοια, στην προστασία των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς.

Εδώ και τώρα όλοι στον αγώνα για να αποτρέψουμε την αντιασφαλιστική επέλαση!»