Λάρισα » Ψύρρας: Πρόταση συνεννόησης

Ψύρρας: Πρόταση συνεννόησης

Ψύρρας: Πρόταση συνεννόησης

«Πριν λίγο κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής μια πρόταση Βουλευτών που περιγράφει ένα “πακέτο” ενεργειών συναίνεσης, ώστε να υπάρξει συμφωνία για να αρχίσει η Αναθεώρηση του Συντάγματος, και συμφωνία για Εκλογή Προέδρου, και συμφωνία για το χρόνο των εκλογών.

Απευθύνεται σε όλα τα κόμματα, ιδίως στα δύο μεγάλα από τα οποία και εξαρτάται και η υλοποίησή της.

Η αποδοχή της πρότασης θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα:

1) Θα αποδείξει ότι οι πολιτικές δυνάμεις δεν έχασαν τη δυνατότητα της στοιχειώδους συνεννόησης και θα μεταφέρουν ένα μήνυμα σ” αυτή τη ρημαγμένη πατρίδα
2) Θα αποφορτίσει το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και μπορεί να οδηγήσει σε εφιαλτικές καταστάσεις πόλωσης.
3) Θα δώσει την αίσθηση – μια απάντηση στους ξένους – ότι η χώρα πορεύεται συντεταγμένα, με σταθερότητα, γεγονός που θα διευκολύνει και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και το ΔΝΤ και θα θέσει τις βάσεις για την καλύτερη διαπραγμάτευση του χρέους.

Κύριοι συνάδελφοι, αυτή η πρόταση θα έχει ένα αποτέλεσμα: δεν θα μεταθέσει την αναθεώρηση του συντάγματος πέρα από το 2020 και έτσι θα υπάρξει ο χρόνος για να γίνουν οι συνταγματικές αλλά (για το πολιτικό σύστημα, για τις εξουσίες του προέδρου, για την ευθύνη υπουργών, για τους πόρους της αυτοδιοίκησης, για το εκλογικό σύστημα, για το σταθερό φορολογικό σύστημα κλπ). Συνταγματικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για το θεμέλιο των μελλοντικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.

Πρόκειται για πρόταση – έκκληση για στοιχειώδη συνεννόηση. Ελπίζω να εισακουστεί».

Τα παραπάνω υποστήριξε ο βουλευτής Λάρισας της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας, μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής για τον προϋπολογισμό.

Δείτε αναλυτικά