Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » «Ναι», «Όχι» και «Ίσως» για τον προϋπολογισμό
ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

«Ναι», «Όχι» και «Ίσως» για τον προϋπολογισμό

«Ναι», «Όχι» και «Ίσως» για τον προϋπολογισμό

Με την θετική ψήφο των συμβούλων της δημοτικής αρχής αλλά και του Ντίνου Διαμάντου, την αρνητική της Ρένας Καραλαριώτου και του Γιώργου Λαμπρούλη, και το παρόν του Έκτορα Νασιώκα υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2015, σε μια συζήτηση που στιγματίστηκε από την αποχώρηση των συμβούλων της ομάδας του Κώστα Τζανακούλη και της οξύτατης αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Απόστολο Καλογιάννη και τη Ρένα Καραλαριώτου.

«Ο προϋπολογισμός είναι κορυφαία πολιτική πράξη και διαδικασία η οποία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικού ελέγχου και επιτροπείας των Δήμων αποκτά ξεχωριστή σημασία. Σταθερό μας μέλημα , από την πρώτη κιόλας μέρα που αναλάβαμε την ευθύνη των τοπικών πραγμάτων, ήταν και παραμένει το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, προκειμένου να εξοικονομηθούν οι αναγκαίοι πόροι για να στηρίξουμε τις προτεραιότητες αυτές. Σταθερό μας επίσης μέλημα, είναι και παραμένει η διεκδίκηση πόρων για να στηρίξουμε τις νέες κατηγορίες ευπαθών κοινωνικών ομάδων που ανέδειξε βίαια η κρίση και για να κάνουμε τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη. Σταθερό μας επίσης μέλημα είναι και παραμένει ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός για να στηρίξουμε τις προσλήψεις προσωπικού που έχει ανάγκη ο Δήμος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος συμπλήρωσε πως «πολύ σύντομα θα καταθέσουμε το επιχειρησιακό μας πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένες προτάσεις για την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί η πόλη και ο Δήμος συνολικά όχι μόνο στα επόμενα πέντε χρόνια της δικής μας θητείας αλλά σε ορίζοντα δεκαπενταετίας».

καραλαριωτου

Την αντίθεσή της στον προϋπολογισμό εξέφρασε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου η οποία άσκησε δριμεία κριτική προς την δημοτική αρχή κατηγορώντας την πως «εξαπάτησε προεκλογικά τους πολίτες». «Το παράδοξο με τον φετινό προϋπολογισμό είναι πως ενώ σε ένα πολύ μεγάλο μέρος είναι ο ίδιος με αυτόν της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τον οποίο και καταψηφίσατε, τώρα έρχεστε και τον υπερψηφίζετε», τόνισε η Ρένα Καραλαριώτου, η οποία ζήτησε να πληροφορηθεί την πραγματική εικόνα των οικονομικών του δήμου. «Τρεις μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας δεν έχετε κάνει καμία απογραφή. Τελικά θα βγάλετε τους σκελετούς από την ντουλάπα, όπως υποσχεθήκατε προεκλογικά ή θα τους κρατήσετε ερμητικά κλειστούς;» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Καραλαριώτου για να καταλήξει λέγοντας πως «ο φετινός προϋπολογισμός δεν έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό, ούτε όραμα και δεν πρόκειται να εκτελεστεί».

ΝΑΣΙΩΚΑΣ

Ο κ. Νασιώκας με τη σειρά του, αφού προέβλεψε πως η οικονομική κατάσταση της χώρας πρόκειται να επιδεινωθεί, και ως εκ τούτου και ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ζήτησε τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση, εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις ως προς τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού, ενώ ζήτησε να κρατηθούν ζωντανές οι κοινωνικές δομές. «Κρατάμε τις ενστάσεις μας, σας λέμε πως στις αναπτυξιακές προσπάθειες θα είμαστε στο πλευρό σας, και για αυτό τον προϋπολογισμό δηλώνουμε παρόν», σημείωσε ο κ. Νασιώκας.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ

«Θα παίξουμε τον ρόλο του Παρατηρητηρίου της πόλης, Θα σας ελέγχουμε κωδικό προς κωδικό και δράση προς δράση και γι’ αυτό τον λόγο θα υπερψηφίσουμε τον προϋπολογισμό για να μπορούμε να το πράξουμε». Με τα λόγια αυτά ο Ντίνος Διαμάντος στήριξε την νέα δημοτική αρχή δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη πολιτική.

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

Στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο και συμπιέζει ολοένα και περισσότερο τους εργαζομένους αναφέρθηκε ο Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος με τη σειρά του άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στη νέα δημοτική αρχή, χαρακτηρίζοντάς την ως «συνεχιστή της ίδιας πολιτικής με την προηγούμενη δημοτική αρχή».

Λ.Π.