Εκπαίδευση » Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας » Υπό κατάληψη η Πρυτανεία για τον Ν. Ρωμανό

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία για τον Ν. Ρωμανό

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία για τον Ν. Ρωμανό

Υπό κατάληψη βρίσκεται από σήμερα μέχρι και αύριο Παρασκευή, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από το Κέντρο Αγώνα Ενάντια στη Βαρβαρότητα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, ενώ οι καταληψίες φοιτητές καλούν στις πορείας που θα γίνουν σήμερα Πέμπτη και μεθαύριο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα από το Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος, όπου τα βράδια γίνεται ανοιχτή συνέλευση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, του Κέντρου Αγώνα, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την αίτηση του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση άδειας σπουδών του, ενώ ο ίδιος ο κρατούμενος αρνείται να υποχωρήσει και, ενώ βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου, συνεχίζει, διεκδικώντας με το ίδιο του το σώμα, κάτι το αυτονόητο, ακόμη και για την αστική δικαιοσύνη.

Το Κέντρο Αγώνα τονίζει ότι όταν η αδικία γίνεται νόμος τότε η εξέγερση γίνεται καθήκον και καλεί όλους όσους πιστεύουν ότι έχουν ένα λόγο να αντισταθούν να βρεθούν μαζί του, απέναντι σε ότι τους καταπιέζει. «Για μας η κάθε επιπλοκή στην υγεία του συντρόφου Ρωμανού, σημαίνει κήρυξη πολέμου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ψήφισμα για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, εξέδωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο οποίο οι διδάσκοντες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας φοιτητή Νίκο Ρωμανό και ζητούν από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων του.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Διαβάστε επίσης