Αθλητισμός » Βροχή ποινικών διώξεων για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου

Βροχή ποινικών διώξεων για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου

Βροχή ποινικών διώξεων για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
Οι εισαγγελείς σε πόρισμα 173 σελίδων διαπιστώνουν ότι είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση στο χώρο του ποδοσφαίρου που «έστηνε» διαιτητές. Στο στόχαστρο παράγοντες ΠΑΕ, διαιτητές και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Ποινική δίωξη σε 16 κατηγορουμένους στους οποίους αποδίδουν εγκληματική δράση στο άσκησαν οι εισαγγελείς Αρ. Κορέας και Ελένη Σίσκου στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για τους στημένους αγώνες.

Οι εισαγγελείς προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων για: Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ έξακολούθηση, συνήθεια και επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ” έξακολούθηση με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές δραστηριότητες σε βαθμό πλημμελήματος (ειδικός ποινικός νόμος).

Οι εισαγγελείς στο πόρισμά τους που αριθμεί 173 σελίδες εκτιμούν ότι είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση που όριζε διαιτητές σε συγκεκριμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες προκειμένου να επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εξαιτίας της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, υπήρξαν ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Παράλληλα, οι ομάδες που ευνοήθηκαν, σύμφωνα με το πόρισμα, κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ καθώς ήταν ψηλά στην κατάταξη και συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι έπεσαν θύματα απάτης οι φίλαθλοι που στοιχημάτιζαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες πιστεύοντας ότι παρακολουθούν ένα πρωτάθλημα που δεν είναι στημένο. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ερευνήθηκε από το 2011 ως το 2013.

Η εισαγγελία της Αθήνας δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες διώκονται δυο παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων (ΠΑΕ), τέσσερις παράγοντες της ΕΠΟ, δυο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, τρεις διαιτητές και πέντε μέλη άλλης επιτροπής.

euro2day.gr