Ελλάδα » «Τέλος στον εξευτελισμό των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.»

«Τέλος στον εξευτελισμό των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.»

«Τέλος στον εξευτελισμό των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.»

«Επιτέλους να μπει τέλος στον εξευτελισμό των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ. Ειδικότερα, σημειώνει τα εξής: «Συνεχίζεται ο εξευτελισμός και απαξίωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κάθε φορά φέρνουν σε πέρας την εκλογική διαδικασία. Πέρα από την απαράδεκτη καθυστέρηση του «φιλοδωρήματος» της εκλογικής αποζημίωσης στους εργαζόμενους, ακόμη και όταν αυτή η χρηματοδότηση εγκρίνεται το «κράτος» φροντίζει να την ξαναπάρει πίσω αφήνοντας για άλλη μια φορά άναυδους του πάντες. Σε πολλούς Δήμους της χώρας, η χρηματοδότηση της εκλογικής αποζημίωσης που απευθύνεται σε αποπληρωμή δεδουλευμένης εργασίας συμψηφίζεται και παρακρατείται λόγω βεβαιωμένων οφειλών των Δήμων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Το πρόβλημα δε, γίνεται εκρηκτικό αν αναλογιστεί κανείς πως η πλειοψηφία των Δήμων δεν έχουν φορολογική ενημερότητα με συνέπεια οι υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου να παρακρατούν τα οφειλόμενα ποσά από τους εργαζόμενους. Πλέον οι εργαζόμενοι του κάθε Δήμου εξοφλούν τις οικονομικές του εκκρεμότητες προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ.!!!

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. να παρέμβουν άμεσα για την επίλυση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου. Διαφορετικά σε περίπτωση, που θα προκύψει νέα εκλογική αναμέτρηση ούτε με «μαστίγωμα» δεν θα βρεθεί εργαζόμενος να συμμετάσχει γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να πληρωθεί.

Ελπίζουμε να μην είναι και αυτός ένας τρόπος προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει την εκλογική αναμέτρηση και την κρίση του εξαθλιωμένου πλέον Ελληνικού λαού!!!»