Ελλάδα » Πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών για εκλογή Προέδρου
ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών για εκλογή Προέδρου

Πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών για εκλογή Προέδρου

Αλλη μια πρωτοβουλία υπέρ της αναβολής των εκλογών και της συναινετικής εκλογής προέδρου Δημοκρατίας εκδηλώθηκε σήμερα, Πέμπτη, παρουσιάζοντας μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς φαίνεται να στηρίζεται όχι μόνον από βουλευτές που δεν είχαν μέχρι σήμερα εκδηλωθεί, αλλά και κάποιους που είχαν διατυπώσει αντίθετη απόψη.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ν.Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θωμ. Ψύρας και οι ανεξάρτητοι κ. Σπ.Λυκούδης,  Π.Τατσόπουλος, Γρ. Ψαριανός, Β.Οικονόμου, Χρ. Αηδόνης, Πάρης Μουτσινάς, Τ.Κουράκος και Γ.Κασαπίδης φέρονται να συνυπέγραψαν κείμενο ζητώντας την αναβολή των εκλογών και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, προτάσσοντας την ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα συναίνεσης του πολιτικού κόσμου στην ΕΕ και τις αγορές και κυριως να μην χαθεί η ευκαιρία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Το εν λόγω κείμενο που ζητεί από τους κ. Αντ, Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα να προτάξουν το συμφέρον της χώρας και να προσδιορίσουν από κοινού τις εκλογές εντός του 2015 το είδαν, κατά πληροφορίες, με ενδιαφέρον και άλλοι βουλευτές, όπως οι κ. Μίμης Ανδρουλάκης και Μαρία Ρεπούση, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ν.Σηφουνάκης και Δ.Κρεμαστινός.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους υπογράφοντες την εν λόγω πρόταση, όπως οι κ. Π. Τατσόπουλος και Ν. Τσούκαλης έκριναν απαραίτητο να προβούν και σε μια σημαντική διευκρίνιση. Είπαν συγκεκριμένα ότι η υπογραφή τους ισχύει μόνον αν η εισήγηση γίνει αποδεκτή από τους κ. Σαμαρά και Τσίπρα, τονίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση δεν θα υπερψηφίσουν τον διάδοχο του κ. Παπούλια. Το γεγονός τέλος ότι ανάλογη πρόταση έχει σε ανύποπτο χρόνο καταθέσει και το Ποτάμι (ο κ. Στ. Θεοδωράκης έχει εισηγηθεί οι εκλογές να γίνουν το Νοέμβριο του 2015) έκανε κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζονται βράδυ ότι «βρίσκεται σε εξέλειξη ενα εξωθεσμικό σχέδιο των γνωστών προθύμων» και απέρριπταν την πρόταση χωρίς καμία σύζητηση.

kathimerini.gr