Πολιτισμός » Μουσικό πρωινό στο Λαογραφικό Μουσείο
ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μουσικό πρωινό στο Λαογραφικό Μουσείο

Μουσικό πρωινό στο Λαογραφικό Μουσείο

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές σχολείων της πόλης που επισκέφτηκαν την περιοδική έκθεση λαϊκών οργάνων του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Ο καθηγητής και υπεύθυνος της Παραδοσιακής Σχολής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Γιώργος Δεληγιάννης και οι μουσικοί Λευτέρης Γάλλος (βιολί), Κώστας Παπαδημητρίου (λαούτο) με τους μικρούς μαθητές τους Κώστα Μυλωνίδη (βιολί) και Γιώργο Κοταρέλο (κλαρίνο), τους υποδέχτηκαν παίζοντας παραδοσιακά τραγούδια.

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας 1

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η επιμελήτρια του Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού μίλησε στους μαθητές για το χρονικό πλαίσιο όπου εντάσσονται τα αντικείμενα σε ένα λαογραφικό μουσείο, και συγκεκριμένα και τα όργανα της περιοδικής έκθεσης.

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας 4

Ο Γιώργος Δεληγιάννης εξήγησε αναλυτικά τις κατηγορίες αλλά και το κάθε όργανο χωριστά και προσπάθησε βιωματικά να εμπλέξει τα παιδιά στη διαδικασία.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν γιατί είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν αλλά και να ακούσουν τον ήχο που βγάζουν η φλογέρα, το λαούτο, το νταούλι, το βιολί, η γκάιντα και το κλαρίνο. Ακολούθησε συζήτηση για την παράδοση και τα πανηγύρια και στο τέλος τραγούδησαν όλοι μαζί.

Αυτό το αναπάντεχο μουσικό πρωινό στο Λαογραφικό Μουσείο θα τους μείνει αξέχαστο.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και λειτουργεί από Δευτέρα: 8:00-14:00,Τρίτη-Παρασκευή 8:00-14:00 & 17:00-20:00, Σάββατο-Κυριακή:10:00-14:00.

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και θα περιλαμβάνει συναυλία, βραβεύσεις και έκθεση ζωγραφικής.

 

 

Διαβάστε επίσης: