Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Γιατί αποχώρησε η παράταξη Τζανακούλη
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ»

Γιατί αποχώρησε η παράταξη Τζανακούλη

Γιατί αποχώρησε η παράταξη Τζανακούλη

Ειδικότερα, η παράταξη «Λάρισα, πόλη του αύριο» (Κ. Τζανακούλη) τονίζει: «Σε σχέση με την αποχώρησή μας από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα της ημερησίας διάταξης τη ψήφιση του προϋπολογισμού, του τεχνικού προγράμματος και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2015 δηλώνουμε τα εξής:

Κατά παράβαση του άρθρου 3 παρ. 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου συγκλήθηκε, με τη μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας, το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, παρά την αρχική απορριπτική εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου. Η σύγκληση έγινε κατόπιν πιέσεων παρευρισκομένων πολιτών και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Σε σχέση με το θέμα του προϋπολογισμού, του τεχνικού προγράμματος και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2015 αναφέρουμε ότι στη σύγκληση της δημοτικής μας ομάδας αποφασίστηκε αρχικά να το υπερψηφίσουμε. Πλην όμως από τη δημοτική αρχή δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία που αναφέρουν ότι ο γενικός γραμματέας του Δήμου «ανακάλυψε» υπερβολές και «νεκρές» πιστώσεις στους προϋπολογισμούς των προηγούμενων ετών, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 5.000.000 €, αφήνοντας ταυτόχρονα υπονοούμενα για το τι γίνονταν αυτά τα λεφτά τα προηγούμενα χρόνια. Τελικά η πολιτική χαράσσεται από το διορισμένο γενικό γραμματέα ή από τη δημοτική αρχή – δήμαρχο – αρμόδιους αντιδημάρχους?

Συνεχίζοντας πιστά το παιχνίδι των εντυπώσεων η δημοτική αρχή δεν ανέφερε ότι αυτά είναι προβλέψεις εσόδων και εξόδων του προϋπολογισμού και σε καμία περίπτωση διαθέσιμα χρήματα.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο καθρέπτης της οικονομικής δραστηριότητας του Δήμου εκφράζεται με τον εκάστοτε ετήσιο απολογισμό εσόδων και εξόδων. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν αλλαγές σε πολλούς κωδικούς του προϋπολογισμού σε σχέση με το σχέδιο που εγκρίθηκε στην οικονομική επιτροπή και απεστάλη στο παρατηρητήριο.

Ενόψει των παραπάνω ελήφθη ομόφωνα η απόφαση από τη δημοτική μας ομάδα να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, το τεχνικό πρόγραμμα και το ΟΠΔ, εφόσον παρευρισκόμασταν στη συνεδρίαση.

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε την εφαρμογή του  και θα τοποθετούμαστε αναλόγως σε κάθε περίπτωση.»

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης