Πολιτισμός » Αναδρομική έκθεση Καρακωνσταντάκη (φωτ.)
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΟΓΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΟΥΗΛ

Αναδρομική έκθεση Καρακωνσταντάκη (φωτ.)

Αναδρομική έκθεση Καρακωνσταντάκη (φωτ.)

Έκθεση με τίτλο «…Διαδρομή… εκ των ενόντων» με έργα του Αντώνη Καρακωνσταντάκη εγκαινιάστηκε απόψε στην ισόγεια αίθουσα του Θεάτρου ΟΥΗΛ από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Ο Αντώνης Καρακωνσταντάκης εφαρμόζει τη δική του τεχνική-πρόταση, αυτή που ονοματίζει «ένθετη ψηφοθέτηση» από 15ετίας.

ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗ 2014 (6)Για το έργο του δημιουργού μίλησε η Μαρία Παπουτσή.

Ακολουθώντας με συνέπεια εδώ και 25 χρόνια τη δική του…διαδρομή… στο χώρο των εικαστικών έχει στο ενεργητικό του 25 ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα και συμμετείχε σε 15 ομαδικές. Παράλληλα 15 έργα του κοσμούν δημόσιους χώρους στην πόλη μας και όχι μόνο.

ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗ 2014 (10)Στην αναδρομική έκθεση που οργανώνει θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε παλαιότερες δημιουργίες του, δημόσια και ιδιωτικά έργα, μία μοναδική αγιογραφία, αλλά ταυτόχρονα θα μας εισάγει σε μία καινούρια ενότητα της δουλειάς του που είναι το κόσμημα. Μικρά, μοναδικά έργα τέχνης προορισμένα να κοσμούν…

Αρωγοί στην προσπάθειά του συμπορευτές και συνεργάτες: Γιάννης Καντώνιας, Ναπολέων Παλάντζας, Στέλιος Πουρνάρας, Σωτήρης Παππάς, Αίγλη Ράπτου, Αντώνης Μελανός, Μάριος Ξηρομερίτης, Δημήτριος Καρατζάς, Παντελής Μπαλογιάννης.

Όπως σημειώνει ο ίδιος «Ο καλλιτέχνης πρέπει να προσπαθήσει, να προσθέσει κάτι στην τέχνη του. Μέσα από την επαφή, τη μαθητεία του, αν θες, στα υλικά, που η γνώση τους από μόνη της αποτελεί ολόκληρη επιστήμη, αλλά και τη μελέτη των δημιουργών του παρελθόντος, να καταλήξει στη δική του πρόταση. Αν αξίζει ή όχι η πρόταση αυτή, θα το δείξει ο χρόνος».

ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗ 2014 (4)Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της έκθεσης του Αντώνη Καρακωνσταντάκη στην αίθουσα του ΟΥΗΛ

ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗ 2014 (3)ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗ 2014 (5)

ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗ 2014 (20)

ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗ 2014 (23)

ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗ 2014 (19)

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 11.00-14.00 και 18.00.

Info: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών.