Ελλάδα » Σαμαράς: Φεύγω, με περιμένει μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο!

Σαμαράς: Φεύγω, με περιμένει μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο!

Σαμαράς: Φεύγω, με περιμένει μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο!

Ζητώντας συγγνώμη για τον σύντομο χαιρετισμό του, καθώς οι εξελίξεις για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα τρέχουν, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε την Τετάρτη σε ναυτιλιακό συνέδριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και φυσικά αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με τους δανειστές.

«Έχουμε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε εξέλιξη και με περιμένει μια πολύ δύσκολη ημέρα στο γραφείο», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Αν και εστιάζουμε στην επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας, δεν ξεχνούμε πού θέλουμε να πάμε». Παράλληλα, περιέγραψε ως στόχους περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές για να μπορέσει η Ελλάδα σε ορίζοντα τριών με πέντε ετών να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τις πιο ανταγωνιστικές χώρες.

«Η Ελλάδα δεν είναι αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης, αλλά ένα οχυρό σταθερότητας», πρόσθεσε αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. «Η χώρα θα κεφαλαιοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από αυτή τη θέση», μεταξύ των οποίων ανέφερε και τη στρατηγική σχέση με την Κίνα, αλλά και το άνοιγμα στην ενέργεια, και συγκεκριμένα στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. «Δεν βρισκόμαστε στην αφετηρία, είμαστε καθ” οδόν προς τους στόχους μας», συνέχισε ο Αντ. Σαμαράς, τονίζοντας με σημασία ότι η επιτυχία του εγχειρήματος προϋποθέτει σταθερότητα, παραμονή στην Ευρωζώνη και διατήρηση της ανάπτυξης.

Μιλώντας σε ακροατήριο απαρτιζόμενο από εκπροσώπους της ελληνικής και της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο εφοπλισμός προσδίδει στην Ελλάδα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο, ως παγκόσμιος πρωταγωνιστής που είναι, και γι” αυτό πρέπει να του δώσει περαιτέρω ευκαιρίες η χώρα. Οι εργασίες του συνεδρίου λαμβάνουν χώρα με την ευκαιρία της 30ής επετείου από την ίδρυση του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Κώστα Γραμμένου, του Cass Business School του City University London.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στις εργασίες, ενδεικτικά αναφέρονται ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου και ο επικεφαλής της μονάδας Global Macro & Markets της Goldman Sachs, Francesco U. Garzarelli. Επίσης, οι επιχειρηματίες Θανάσης Μαρτίνος, Γιώργος Προκοπίου, Παναγιώτης και Νικόλας Τσάκος, όπως και εκπρόσωποι των ομίλων Μουνδρέα, Φωστηρόπουλου, Νομικού, Χαλκιά και Δράγνη.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης: