Λάρισα » 605 «ΌΧΙ» των Λαρισαίων δικηγόρων
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

605 «ΌΧΙ» των Λαρισαίων δικηγόρων

605 «ΌΧΙ» των Λαρισαίων δικηγόρων

605 «ΌΧΙ» και 16 «ΝΑΙ» είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας στο δημοψήφισμα για το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

334 δικηγόροι τάχθηκαν υπέρ της αποχής διαρκείας, ενώ 221 υπέρ της αποχής περιορισμένης διάρκειας

Ψήφισαν 632 Λαρισαίοι δικηγόροι σε σύνολο 779 ή σε ποσοστό 81,1 % .

ΔΙΚΗΟΡΟΙ ΔΗΜΟΨΗΦΣΜΑ 2014 (1)

Σε σχετική δήλωση ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσαρός δήλωσε:

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στο Δημοψήφισμα. Επίσης, τον Πρόεδρο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, που εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας. Η μεγάλη συμμετοχή στο δημοψήφισμα, αποτελεί ελπιδοφόρο φαινόμενο για τη κοινωνία. Οι δικηγόροι με τη συμμετοχή τους, επισφράγισαν  την ορθότητα της απόφασης για τη διενέργεια του πανελλαδικού δημοψηφίσματος. Απέδειξαν ότι η συμμετοχή στα κοινά, δεν εξαντλείται στην διαδικασία για την εκλογή των προσώπων στα όργανα ενός κλάδου. Και ότι η έννοια «κλειδί» της δημοκρατίας, είναι αυτή της συμμετοχής. Το μέγιστο της δημοκρατίας, δεν ταυτίζεται με το όνομα ενός κράτους, ενός φορέα, ενός οργανισμού, αλλά με το μέγιστο της συμμετοχής. Πρέπει, λοιπόν, και αυτό είναι ασφαλές συμπέρασμα, να επιδιωχθεί η οργάνωση της πολιτικής συμμετοχής μέσω δημοψηφισμάτων, σε όλα τα επίπεδα, στο κράτος, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα ενδιάμεσα σώματα.

Το ΟΧΙ στο σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, είναι ξεκάθαρο, σαφές και αναντίλεκτο. Οι δικηγόροι της πράξης, που καλούνται να τον εφαρμόσουν, τον απέρριψαν απερίφραστα σε συνέχεια της καθολικής και τεκμηριωμένης αντίθεσης όλων των θεσμικών οργάνων του νομικού κόσμου. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί πρόχειρα, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της οικονομικής ελίτ και σε βάρος των μικρομεσαίων και υπο το πρόσχημα της επιτάχυνσης των δικών. Δεν μπορεί, να αγνοεί τις προτάσεις των θεσμικών οργάνων του δικηγορικού σώματος για την ταχεία οσο και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης. Πρέπει, λοιπόν, να αποσύρει αμέσως ένα σχέδιο νόμου, στο οποίο κανείς δεν συμφωνεί. Να ξεκινήσει ενας νέος διάλογος, ουσιαστικός και όχι προσχηματικός, με τα θεσμικά όργανα των εργαζομένων  στο χώρο της Δικαιοσύνης.  Το δικηγορικό σώμα είναι έτοιμο για το διάλογο και προς τούτο έχει καταθέσει προ πολλού τις τεκμηριωμένες προτάσεις του. Σε αντίθετη περίπτωση και μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, η Κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη και για την ένταση και για τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των δικηγόρων.