Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » «Καθαρή Λάρισα την περίοδο των γιορτών»
ΕΝΤΥΠΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Καθαρή Λάρισα την περίοδο των γιορτών»

«Καθαρή Λάρισα την περίοδο των γιορτών»

Έντυπο στους καταστηματάρχες του κέντρου για τη συνεργασία τους ώστε η πόλη να παραμείνει καθαρή και αισθητικά αναβαθμισμένη την περίοδο των γιορτών, θα διανείμει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Η πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Καλτσά στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του κέντρου της πόλης, ώστε με την τήρηση κάποιων απλών κανόνων εκ μέρους τους, να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του έργου της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Μάλιστα, την ερχόμενη Παρασκευή κλιμάκιο στελεχών της δημοτικής αρχής μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες θα διανείμουν στο κέντρο της πόλης τα εν λόγω έντυπα, σε μια προσπάθειας περαιτέρω ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών.

Αναλυτικά στο έντυπο του μηνύματος αναφέρονται τα εξής:

Μήνυμα Καθαριότητας

Προς τους υπευθύνους Καταστημάτων

Λόγω της αυξημένης κίνησης της αγοράς ενόψει των γιορτινών ημερών και προκειμένου η πόλη μας να είναι καθαρή και αισθητικά αναβαθμισμένη, σας υπενθυμίζουμε κάποιους απλούς κανόνες που πρέπει να τηρούμε, ώστε να συμβάλλουμε όλοι κατά το μέρος που μας αναλογεί στο εορταστικό κλίμα και στο να γίνει το κέντρο της πόλης μας βιώσιμο και ελκυστικό για όλους τους συμπολίτες.

• Φροντίζουμε για την καθαριότητα του χώρου του πεζοδρομίου ή τις πλατείας που καταλαμβάνει το κατάστημά μας. Ρίχνουμε τα υπολείμματα της καθαριότητας του καταστήματος στα δοχεία απορριμμάτων και όχι κάτω από το ρείθρο του πεζοδρομίου ή στα παρακείμενα παρτέρια.

• Αποθηκεύουμε τα απορρίμματά μας στον ιδιωτικό χώρο του καταστήματος και τα μεταφέρουμε στους πλησιέστερους κάδους όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα πριν την προγραμματισμένη διέλευση του απορριμματοφόρου και οπωσδήποτε όχι τις ημέρες που δεν πραγματοποιείται αποκομιδή.

• Αυτό επιβάλλεται ιδιαίτερα για καταστήματα με αυξημένη παραγωγή «υπολειμμάτων», όπως καταστήματα εστίασης, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία. Επιπλέον, πρέπει να διασφαλίζεται η μεταφορά των απορριμμάτων στους κάδους με στεγανούς ανθεκτικούς σάκους.

• Δεν ρυπαίνουμε τους κοινόχρηστους χώρους με διαφημιστικά φυλλάδια, αφίσες, αυτοκόλλητα.

• Διατηρούμε τους κοινόχρηστους χώρους έξω από το κατάστημα απαλλαγμένους από άχρηστα ή χρήσιμα αντικείμενα, όπως π.χ. φιάλες υγραερίου.

• Συμπιέζουμε και δένουμε τα χαρτόκουτα, αφού αφαιρεθούν πλαστικά, φελιζόλ κλπ. και τα τοποθετούμε στους πλησιέστερους κάδους ανακύκλωσης ή έξω από το κατάστημα μόνο λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη αποκομιδή που γίνεται καθημερινά, Δευτέρα έως Σάββατο, μετά τις 13:30.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης είναι στη διάθεσή σας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες για την εξυπηρέτησή σας:
2410 – 680200

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι φροντίζοντας όλα τα παραπάνω όχι μόνο αναβαθμίζεται η πόλη μας, αλλά κυρίως αναδεικνύονται και οι τοπικές επιχειρήσεις.
Επειδή θεωρούμε δεδομένη την ευαισθησία σας στα θέματα καθαριότητας, είμαστε σίγουροι για την καλή συνεργασία όλων, ώστε να ζούμε και να κινούμαστε σε μια πόλη ζωντανή, λειτουργική και ευχάριστη. Άλλωστε καμία προσπάθεια των Υπηρεσιών του Δήμου δεν θα είναι ολοκληρωμένη χωρίς τη δική σας ενεργή και συνεχή συμμετοχή!

pinakas

(*) μόνο στις δύο πλατείες, Κεντρική και Ταχυδρομείου.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!».