Θεσσαλία » Είχαν «αδυναμία» στα αυτοκίνητα

Είχαν «αδυναμία» στα αυτοκίνητα

Είχαν «αδυναμία» στα αυτοκίνητα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα στο Βόλο και συνελήφθησαν, σήμερα (03-12-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 25, 19 και 15 ετών, ως δράστες των κλοπών.

Ειδικότερα, σήμερα λίγο πριν από τη σύλληψή τους, οι τρεις συλληφθέντες διέρρηξαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ένα ραδιοκασετόφωνο, δύο μπαταρίες αυτοκινήτου και καύσιμο πετρέλαιο.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δραστών λίγη ώρα αργότερα και την ακινητοποίησή τους μέσα σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Οι αφαιρεθείσες μπαταρίες και το ραδιοκασετόφωνο βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους. Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς επίσης και δύο ταμιακές μηχανές, ένα πιστολάκι – ηλεκτρική βούρτσα και μία μηχανή κουρέματος, των οποίων η προέλευση διερευνάται.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δεκαήμερο, οι τρεις ημεδαποί διέπραξαν άλλες τέσσερις διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στην πόλη του Βόλου. Συγκεκριμένα:

• τις βραδινές ώρες της (24-11-2014) διέρρηξαν Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, προκαλώντας σ’ αυτό φθορές και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τέσσερα ηχεία, μέρος των οποίων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του οχήματος,
• τις βραδινές ώρες της (29-11-2014), διέρρηξαν άλλο επιβατικό αυτοκίνητο, προκαλώντας του φθορές, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι γιατί δε βρήκαν,
• τις βραδινές ώρες της (30-11-2014) διέρρηξαν Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, προκαλώντας σ’ αυτό φθορές και αφαίρεσαν από το εσωτερικό πέντε ηχεία και
• την (02/03-12-2014), διέρρηξαν Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, προκαλώντας σ’ αυτό φθορές και αφαίρεσαν από το εσωτερικό μία ειδική κατασκευή με έξι ηχεία, τα οποία βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο ακινητοποιήθηκαν οι δράστες, ως μέσο διευκόλυνσης της τέλεσης των κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.