Λάρισα » Διαμαρτυρία για το Νίκο Ρωμανό

Διαμαρτυρία για το Νίκο Ρωμανό

Διαμαρτυρία για το Νίκο Ρωμανό

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό διοργάνωσε απόψε   η Κατάληψη της Ιατρικής.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται:

«Ο σύντροφος βρίσκεται ήδη στην 23η ημέρα απεργίας πείνας έχοντας ως μοναδικό όπλο αγώνα το ίδιο του το σώμα. Απέναντι στην εκδικητική αυτή απόφαση ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός εμμένει στην απεργία πείνας.

Εμείς σαν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες (άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι) είμαστε εδώ αποφασισμένοι να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα. Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη χθεσινή αυθόρμητη βραδινή πορεία στις γειτονιές της πόλης, κλιμακώνουμε καταλαμβάνοντας το κτίριο Κατσίγρα (Ιατρική Σχολή).

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ (2)

Αυτό γίνεται ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματά του.  Αιτήματα δίκαια και νόμιμα, ακόμα και στο κατ” επίφαση κράτος δικαίου που συνεχίζει να καταστέλλει οποιαδήποτε μορφή αντίστασης. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι μέσω της μη χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών, το κράτος αρνείται να δώσει τα αυτονόητα και θανατώνει το πνεύμα πριν ολοκληρώσει την εκδικητική του μανία και στο σώμα.

Χρησιμοποιούμε την κατάληψη ως μέσο πίεσης και κέντρο αγώνα. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα του. Επειδή η αφορμή για όλα αυτά είναι το δικαίωμα ενός ανθρώπου στην μόρφωση, ξεκαθαρίζουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για αυτό το κομμάτι της λειτουργίας του κτιρίου, κλείνουν τα μάτια στην ουσία και θα μας βρουν απέναντι τους. Όσον αφορά στο κοινωνικό Ιατρείο, η κατάληψη δε θα επηρεάσει τη λειτουργία του καθώς αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του σε μία κοινωνία που η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Το κράτος θέλει ακόμα ένα νεκρό, δε θα τους τον χαρίσουμε» καταλήγει η κατάληψη Κατσίγρα.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ (1)