Πολιτισμός » Χατζιδάκις από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Χατζιδάκις από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Χατζιδάκις από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την Παρασκευή 5/12/14 και ώρα 20.00 , στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ (Σταδίου 24, Αθήνα), τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε επιμέλεια Μαρίας Θωίδου και συνοδεία Θόδωρου Κοτεπάνου, θα παρουσιάσουν το cd με τίτλο «Ο κόσμος σου να είμαι εγώ» σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και στίχους Νίκου Γκάτσου, Αγαθής Δημητρούκα, Ιάκωβου Καμπανέλλη κ.ά. Την παρουσίαση θα προλογίσει η Αγαθή Δημητρούκα, η Νένα Βενετσάνου, καθώς και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το cd περιλαμβάνει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι που ερμηνεύονται από τα μέλη των Μουσικών Συνόλων, κυρίως φοιτητές αλλά και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο πιανίστας και ενορχηστρωτής Θόδωρος Κοτεπάνος συνοδεύει στο πιάνο και υποστηρίζει τη μουσική διδασκαλία. Το πρόγραμμα και τη φωνητική διδασκαλία επιμελείται η Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π.
Την παραγωγή υπογράφει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ.
Από το 2011 έχει ξεκινήσει στο Πανεπιστήμιο, ως μία από τις δράσεις των Μουσικών Συνόλων, ένα μουσικό εργαστήρι με σκοπό τη βιωματική προσέγγιση των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι μέσα από σεμινάρια, συναυλίες και ηχογραφήσεις. Στο πλαίσιο αυτό ανήκει και η έκδοση του παραπάνω cd. Η δεύτερη έκδοση του cd διατίθεται ήδη στην αγορά σε συμβολική τιμή.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30. Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo ianos.gr.
Είσοδος ελεύθερη.