Ελλάδα » Αρνητική η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τον Ν.Ρωμανό

Αρνητική η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τον Ν.Ρωμανό

Αρνητική η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τον Ν.Ρωμανό

Την άρνηση του δικαστικού συμβουλίου συνάντησε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής του.

Η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη, βρίσκει τον Ν.Ρωμανό στην 23η ημέρα απεργίας, κάτι που σημαίνει ότι πλέον η ζωή του τίθεται σε κίνδυνο.

Με «αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως το θάνατο» απαντά ο Νίκος Ρωμανός.

Ειδικότερα, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά συντάχθηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα και εξέδωσαν απορριπτικό βούλευμα στο αίτημα του καταδικασθέντος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ο οποίος ζητούσε να του χορηγούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο άδειες, προκειμένου να εξέρχεται της φυλακής και να παρακολουθεί τις σπουδές του στο ΤΕΙ Αθηνών, όπου και έχει εισαχθεί δίνοντας εξετάσεις.

Σε επιστολή του που δημοσιεύεται στο info-war.gr, ο Νίκος Ρωμανός αναφέρει ότι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ήταν εμμέσως πλην σαφώς υπαγορευμένη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει πίσω, ούτε αποδέχεται την πρόταση για εξ αποστάσεως φοίτηση.

Υπογραμμίζει, δε: «Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

»Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους.

»Κλείνοντας θέλω να στείλω την συνενοχή μου και την φιλία μου σε όσους στέκονται δίπλα μου με όλα τα μέσα.Τέλος δύο λόγια για τα αδέρφια μου, τον Γιάννη που βρίσκεται και αυτός στο νοσοκομείο, τον Αντρέα, τον Δημήτρη και αρκετούς ακόμα. Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.

»ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ !

ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !
6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ.

»ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού».

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό, Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, καθώς και για τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: in.gr