Θεσσαλία » Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
MEXΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και καταιγίδες στα βορειοδυτικά περιμένουμε σήμερα. Τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (έως τους 19 βαθμούς στην Ήπειρο), 15 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, από 15 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 19 έως 21 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 23 βαθμούς).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βόρειο Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι ανατολικών-βορειοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής τοπικού χαρακτήρα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στη δυτική Ελλάδα, το νότιο Ιόνιο και πιθανώς και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο,
αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα εκδηλωθούν από το απόγευμα ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη, στη δυτική Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Real.gr