Εκπαίδευση » Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας » Το Εργαστήριο Υγιεινής-Επιδημιολογίας για τον Δ. Τριχόπουλο

Το Εργαστήριο Υγιεινής-Επιδημιολογίας για τον Δ. Τριχόπουλο

Το Εργαστήριο Υγιεινής-Επιδημιολογίας για τον Δ. Τριχόπουλο

Το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε «εκφράζει την βαθειά του οδύνη για το άγγελμα του θανάτου του Δημήτρη Τριχόπουλου, Ακαδημαϊκού, Καθηγητή των Πανεπιστημίων Αθηνών και Χάρβαρντ.

Ο Καθηγητής Δημήτριος Τριχόπουλος ανέδειξε την Επιδημιολογία στην Ελλάδα, ενώ το ερευνητικό του έργο κατέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση.

Σημαντική, με παγκόσμιες διαστάσεις, ανακάλυψή του ήταν η συσχέτιση του παθητικού καπνίσματος με την ανάπτυξη του καρκίνου του πνεύμονα.

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης πυροδότησαν την θέσπιση σε παγκόσμιο επίπεδο ρυθμίσεων και νόμων για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Ο Καθηγητής Τριχόπουλος επίσης ανακάλυψε την συσχέτιση του stress με την ανάπτυξη της Στεφανιαίας Νόσου, ένα εύρημα που σύμφωνα με το έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet συγκαταλέγεται στα 27 πιο σημαντικά του κόσμου από την περίοδο της Ιπποκρατικής Ιατρικής.

Οι περισσότεροι επιδημιολόγοι στην Ελλάδα εμπνεύστηκαν από τον Κύριο Τριχόπουλο και είχαν τη τιμή είναι μαθητές του.

Η απώλεια του Δημήτρη Τριχόπουλου είναι ένα βαρύ πλήγμα για την Ιατρική επιστήμη , αλλά και για την πατρίδα μας που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά.

Το έργο του, η σεμνότητά του και το ακαδημαϊκό του ήθος θα μας καθοδηγούν συνεχώς.

Ο Θεός να τον αναπαύσει. Αιωνία του η μνήμη».