Λάρισα » «Το ελληνικό σχολείο ως φάρος παιδείας και πολιτισμού»

«Το ελληνικό σχολείο ως φάρος παιδείας και πολιτισμού»

«Το ελληνικό σχολείο ως φάρος παιδείας και πολιτισμού»

 

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στις 6:15 μμ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου (Καρδίτσης 21, Είσοδος από Οδό Ικαρίας), ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κωνσταντίνος Νιχωρίτης θα μιλήσει με θέμα «Το ελληνικό σχολείο ως φάρος παιδείας και πολιτισμού». Η είσοδος είναι ελεύθερη σε πάντα ενδιαφερόμενο. Με το πέρας της ομιλίας θα γίνει η επίδοση της βαθμολογίας των μαθητών του Γυμνασίου, του Δημοτικού, του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου στο α’ τρίμηνο. Με το πέρας της διάλεξης θα ακολουθήσει επίδοση της βαθμολογίας του Α’ Τριμήνου των μαθητών του Γυμνασίου, του Δημοτικού, του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού Μ. Ράπτου.

Ο Κωνσταντίνος Γ. Νιχωρίτης γεννήθηκε στην Καλλιθέα Θηβών το 1955. Είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών για τις «Σπουδές στις Γλώσσες και τον Πολιτισμό των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Αποφοίτησε από την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία το 1976 και τη Θεολογική Σχολή της Σόφιας (1981), όπου φοίτησε ως υπότροφος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα τη Μεσαιωνική Σλαβική Γλώσσα και Γραμματεία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό των Σλάβων. Είναι Διδάκτωρ Σλαβικής Φιλολογίας και Λογοτεχνίας. Παρακολούθησε μεταδιδακτορικές σπουδές στη Βαλκανιολογία, με έμφαση την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία με θέμα τον εκχριστιανισμό των Σλάβων και την επίδραση της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στην πνευματική ζωή των Βαλκανίων.

Διαβάστε επίσης