Λάρισα » «Κεραυνοί» Γραμματίδη κατά Μπαλτάκου
ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΙΣΤΟΥΤΟΥ ΟΙΚ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

«Κεραυνοί» Γραμματίδη κατά Μπαλτάκου

«Κεραυνοί» Γραμματίδη κατά Μπαλτάκου

«Να γνωρίζει ο Μπαλτάκος και κάθε Μπαλτάκος ότι η εκκλησία, η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις δεν ανήκουν ούτε στην αριστερά ούτε στη δεξιά»

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής κ. Γιάννος Γραμματίδης άσκησε σφοδρή κριτική στη δήλωση Μπαλτάκου, πού αποτυπώθηκε και στο σημερινό φύλλο οικονομικής εφημερίδας, ότι δήθεν το υπό σύσταση πολιτικό κόμμα Ρίζες «θα εκπροσωπεί πολιτικά τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία και την εκκλησία» και ότι το νέο κόμμα θα εκφράζει τη Δεξιά.

Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος πρόεδρος του Ινστιτούτου ο κ. Γραμματίδης τόνισε ότι αποτελεί ύβρη αλλά και απαράδεκτη προσπάθεια εμπλοκής εθνικών θεσμικών φορέων στην πολιτική ζωή της χώρας και κάλεσε άμεσα τον Αρχιεπίσκοπο και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης να διαψεύσουν την φερόμενη ως αλήθεια επικίνδυνη αυτή δήλωση. Ο κ. Γραμματίδης κάλεσε επίσης τα συνδικαλιστικά όργανα εκπροσώπησης των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας να πράξουν το ίδιο. Κατέληξε δε με την ακόλουθη δήλωση: «Να γνωρίζει ο Μπαλτάκος και οι περί αυτού όπως και κάθε Μπαλτάκος ότι η εκκλησία, η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις δεν ανήκουν ούτε στην αριστερά ούτε στη δεξιά. Ανήκουν στο Έθνος και υπηρετούν το Έθνος. Κάθε περί του αντιθέτου άποψη και συμπεριφορά παραπέμπει σε πρακτικές του παρελθόντος τις οποίες πλήρωσε ο ελληνικός λαός και τις έθεσε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και χαίρομαι με την πληροφορία ότι ο συμπολίτης μου βουλευτής Λαρίσης Χρήστος Ζώης, στην δήθεν υποστήριξη του οποίου αναφέρθηκε επίσης η δήλωση Μπαλτάκου, διέψευσε κάθε σχετική του ανάμειξη».