Πολιτισμός » Καλικάτζαροι στο Λαογραφικό
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Καλικάτζαροι στο Λαογραφικό

Καλικάτζαροι στο Λαογραφικό

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας οργανώνει την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. εορταστικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, με τίτλο: «Έρχονται Χριστούγεννα…Καλικαντζαράκια εν δράσει!»

Οι καλικάντζαροι ζουν όλο το χρόνο στα σκοτεινά βάθη της γης. Αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις του χειμώνα και του σκοταδιού που αντιστέκονται πεισματικά στον ήλιο και το φως. Η δουλειά τους είναι να πριονίζουν το δέντρο που στηρίζει τη γη. Τι γίνεται όμως την παραμονή των Χριστουγέννων; Τι αλλάζει και έρχονται τα πάνω κάτω;

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συζητήσουν για τα σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια και σε συνεργασία με τους γονείς τους θα κατασκευάσουν κάτι σχετικό με αυτά.

Μήπως και οι μικροί φίλοι του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου πάρουν κάτι από τη ζωηράδα των καλικαντζάρων; Μήπως και οι ίδιοι μπουν για λίγο στη θέση τους;

Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στο τηλέφωνο: 2410 – 239 446.
Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-14:00.