Εκπαίδευση » Σχολεία » Η ΚΝΕ για το πρόγραμμα Παιδείας της Eurobank

Η ΚΝΕ για το πρόγραμμα Παιδείας της Eurobank

Η ΚΝΕ για το πρόγραμμα Παιδείας της Eurobank

To T.Σ. μαθητών της KNE με ανακοίνωσή του τονίζει για το πρόγραμμα «Μεγάλη στιγμή για την Παιδεία» από τη Eurobank: «Την ίδια στιγμή που ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη βουλή για το 2015 είναι μειωμένος για την παιδεία κατά 285,000,000 € σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή -5%, την ίδια στιγμή που τα σχολεία σε όλη τη χώρα παρουσιάζουν μια σειρά από ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, βιβλία και καθηγητές σε σημείο που να μην μπορούν να λειτουργήσουν, την στιγμή που με βάση το νόμο για το «νέο λύκειο», οι μαθητές ξεσκαρτάρονται ανάλογα με την τσέπη των γονιών τους, που δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να τελειώσουν το σχολείο, γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τα φροντιστήρια η τράπεζα Eurobank παρουσιάζεται σαν ευεργέτης των μαθητών, αφού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οργανώνουν πρόγραμμα για την επιβράβευση των αριστούχων μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πρόκειται για κοροϊδία προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους! Η βράβευση των μαθητών περιλαμβάνει το ποσό των 800€ (ενώ μέχρι το 2012 δινόταν το ποσό των 1000€!)… για να μπορέσουν οι μαθητές να ξεκινήσουν τις σπουδές τους, όπως οι ίδιοι λένε στην ανακοίνωσή τους. Είναι χρήματα που οι γονείς των μαθητών έχουν πληρώσει και ξαναπληρώσει με φόρους και χαράτσια στις τράπεζες. Αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τις τράπεζες και το Υπουργείο δεν είναι η σταδιοδρομία των μαθητών, αλλά η ανάμειξή τους ακόμα πιο πολύ στη λειτουργία των σχολείων. Επιδιώκουν με τέτοιες παρεμβάσεις να διαμορφώνουν στη συνείδηση των μαθητών και των οικογενειών τους, την «καλή» επιχειρηματική δράση, παρεμβαίνοντας ταυτόχρονα στο περιεχόμενο των μαθημάτων, προσφέροντας μόρφωση φτηνή για το κράτος και ακριβή για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Ο αγώνας των μαθητών πρέπει να δυναμώσει τώρα ακόμα περισσότερο, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σχολεία, ακόμα περισσότερους μαθητές. Το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή δεν είναι για διαπραγμάτευση, ούτε πρέπει να στηρίζεται σε προγράμματα της Eurobank και όποιου άλλου καλόκαρδου τραπεζίτη παρουσιαστεί!

Οι μαθητές να καταδικάσουν τέτοιες παρεμβάσεις, να παλέψουν για τη μόρφωση και το σχολείο που πραγματικά έχουν ανάγκη. Να διεκδικήσουν σχολείο για να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!

Απάντηση να δοθεί στο μαθητικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη στις 3/12 στις 12:00 π.μ. στην Κεντρική πλατεία. Με αποφάσεις στα μαθητικά συμβούλια και συντονισμό της δράσης στα σχολεία της πόλης, οι μαθητές να βροντοφωνάξουν “Οι τράπεζες μας διώχνουν από τα σπίτια μας… Η τράπεζα θεμάτων μας διώχνει από τα σχολεία!!!”».

Διαβάστε επίσης: