Λάρισα » Aνάβουν 150 κεριά στη Λάρισα για το AIDS
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Aνάβουν 150 κεριά στη Λάρισα για το AIDS

Aνάβουν 150 κεριά στη Λάρισα για το AIDS

Την σημασία που δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας, τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη κας Μαρίας Μαμάρα, της υπεύθυνης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κας Φανής Γκόμα και του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γιώργου Ζήγρα.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19:00, στην πλατεία ταχυδρομείου της Λάρισας, όπου εκπρόσωποι των τοπικών αρχών θα ανάψουν 150 κόκκινα κεριά σχηματίζοντας το κόκκινο κορδελάκι, που αποτελεί το διεθνές σύμβολο ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σήμερα και για 10 μέρες από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου στην Λάρισα, στο Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στα νοσοκομεία της Λάρισας και των Τρικάλων και σε πολλά σχολεία, πρόκειται να γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για το AIDS. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, διοργανώνει αυτές τις ενημερωτικές και όχι μόνο εκδηλώσεις και συναντήσεις, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση του AIDS. Σήμερα, στην πόλη της Λάρισας πρόκειται να γίνει στις 7 η ώρα το απόγευμα, στην πλατεία Ταχυδρομείου, μια εκδήλωση, όπου πρόκειται να ανάψουν 150 κεριά με το γνωστό σήμα της καμπάνιας κατά του AIDS και ταυτόχρονα θα υπάρξουν και χοροθεατρικά δρώμενα από την ομάδα θεάτρου “Off Art”. Καλούμε όλο τον κόσμο να είναι εκεί για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ανθρώπους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., τους γιατρούς, τα στελέχη της Περιφέρειας και όλους όσους θα συμμετάσχουν σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις. Προσπαθούμε σε μια εποχή που η μεγάλη ενημέρωση για το AIDS ατονεί, χωρίς όμως ο ιός αυτός να έχει εξαλειφθεί, να φέρουμε και πάλι την πρόληψη στην επικαιρότητα».

Από την πλευρά της η κα Φανή Γκόμα σημείωσε τα εξής: «Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, συστηματικά και κάθε χρόνο υλοποιεί παρεμβάσεις, όσον αφορά την HIV λοίμωξη, στον μαθητικό και στον γενικό πληθυσμό. Για όλους τους υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., οι συγκεκριμένες δράσεις αποτελούν μια ευκαιρία να μεταφέρουμε το μήνυμα της πρόληψης και της ενδυνάμωσης, της χρήσης προφυλακτικού, σε όλες τις σεξουαλικές μας επαφές, με στόχο την διάθεση μας να ενημερώσουμε το γενικό πληθυσμό. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα είμαστε στο κέντρο της Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου. Το επιστημονικό προσωπικό και της Περιφέρειας και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., είναι στην διάθεση όλων να ενημερώσουν για θέματα που αφορούν την HIV λοίμωξη. Παράλληλα, στα πλαίσια του κοινωνικού σχολείου, του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, ενημερώσεις γίνονται στον μαθητικό πληθυσμό και πάντα σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, συνεργάζονται στις δράσεις μας οι σπουδαστές ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής όλης της Θεσσαλίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω λοιπόν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια για την στήριξη της συγκεκριμένης δράσης και ευελπιστούμε να μας δοθεί η ευκαιρία να μεταφέρουμε το μήνυμα, έτσι ώστε να ελαττωθεί η εξάπλωση των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα και να συνειδητοποιήσουν όλοι το κεντρικό μας μήνυμα: ότι το AIDS μας αφόρα όλους»».

Διαβάστε επίσης: