Πολιτισμός » Ο μονόλογος «Μπάqα» στο Μύλο

Ο μονόλογος «Μπάqα» στο Μύλο

Ο μονόλογος «Μπάqα» στο Μύλο

Το πρώτο θεατρικό κείμενο του Σωτήρη Παστάκα και της Χρύσας Αλεξίου με τίτλο “Μπάqα” σε διασκευή και απόδοση Γιώργου Σαράτση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Λαρισαίοι σε μορφή θεατρικού αναλογίου το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 20.30 το βράδυ στο μικρό αμφιθέατρο (2ος όροφος) στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και με χορηγό επικοινωνίας τις εκδόσεις ΘΡΑΚΑ.

Ένας αρσενικός μονόλογος ποτισμένος οινόπνευμα και θάλασσα. Ένα επιθανάτιο ολίσθημα εν είδει εξομολόγησης με αφετηρία το σιδερένιο κρεβάτι ενός νοσοκομείου. Χωρίς προλόγους και εισαγωγές.

Κατευθείαν στα βαθιά. Φροϋδικές εμμονές και ένα καλοστημένο συγγενές οιδιπόδειο διαδέχονται την ενηλικίωση, το βάσανο της σεξουαλικής ωρίμανσης, το ποτό, τον θάνατο. Με κρασί, κίτρινη τεκίλα και τον θεό μπλακ λέιμπελ συμπαραστάτη. «Το αλκοόλ», έλεγε ο Τζορτζ Μπέρναρντ. Σω, «είναι η αναισθησία που χρησιμοποιούμε για να αντέξουμε την εγχείρηση της ζωής». Η Λάρισα, η ομίχλη του κάμπου, η μορφή της μάνας, ο Θανάσης, η Άννα, ο Καραγάτσης και ο Φιόντορ στο μπαράκι του Πέρη. Η ακοίμητη σεξουαλική επιθυμία συναντά το φόβο από το βλέμμα των άλλων, την ανεπάρκεια και το τίποτα. Σκόρπιοι έρωτες, όρκοι μεθυσμένων και οι μόνες αληθινές φιλίες, εκείνες της αυτοκαταστροφής.