Λάρισα » Επαναλειτουργεί το Δημόσιο ΚΤΕΟ στη Λάρισα
ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Επαναλειτουργεί το Δημόσιο ΚΤΕΟ στη Λάρισα

Επαναλειτουργεί το Δημόσιο ΚΤΕΟ στη Λάρισα

Επαναλειτουργεί από σήμερα το Δημόσιο ΚΤΕΟ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αφού ολοκληρώθηκαν οι κατά νόμο απαραίτητες διαδικασίες αναβάθμισης.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Το ΚΤΕΟ παρέμεινε σε αναστολή της λειτουργίας του, ώστε να τοποθετηθούν καινούρια μηχανήματα ελέγχου οχημάτων, να εγκατασταθεί νέο σύστημα μηχανογράφησης και να επιμορφωθούν οι ελεγκτές με όσα ισχύουν σήμερα και αφορούν τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων.

Τους χώρους του ΚΤΕΟ επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νέα μηχανήματα και να συζητήσουν με τα στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Πλέον, το Δημόσιο ΚΤΕΟ Λάρισας λειτουργεί με πιστοποίηση κατά ISO 9001 και διαθέτει μία σύγχρονη αυτόματη μικτή γραμμή ελέγχου και μία σύγχρονη αυτόματη γραμμή ελέγχου βαρέων οχημάτων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και έλεγχοι ADR (οχήματα μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων) και ATP (οχήματα μεταφοράς ευπαθών τροφίμων).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός : «Μετά από τις εργασίες αναβάθμισης και την εκπαίδευση του προσωπικού για την εναρμόνιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, ανοίγει και πάλι σήμερα το ΚΤΕΟ στην Λάρισα, σε λίγες μέρες ανοίγει το ΚΤΕΟ στον Βόλο και στην Καρδίτσα, ενώ λειτουργεί ήδη το ΚΤΕΟ στα Τρίκαλα. Βέβαια, η πολύμηνη αυτή μη λειτουργία του ΚΤΕΟ, μας δημιούργησε πρόβλημα στο πελατολόγιο, αλλά οπωσδήποτε το δημόσιο ΚΤΕΟ πρέπει να είναι ανοιχτό και να παραμείνει ανοιχτό και να προσφέρει τις υπηρεσίες στους πολίτες. Ταυτόχρονα, το δημόσιο ΚΤΕΟ, κρατάει και μια ισορροπία τιμών στην αγορά. Εμείς και ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, πρέπει να ζητήσουμε και θα ζητήσουμε, να μπορούμε να έχουμε ελεύθερη τιμολόγηση των υπηρεσιών μας, διότι μόνο έτσι μπορούμε και εμείς να λειτουργήσουμε με ίσους όρους στην αγορά. Ταυτόχρονα, θα ζητήσουμε επίσης να υπάρξει και μια διαδικασία, ούτος ώστε τα έσοδα να μην πηγαίνουν όλα στο κράτος, να έρχεται και ένα ποσοστό 50% στην κάθε Περιφέρεια, για να έχει την δυνατότητα να κάνει τις αναβαθμίσεις που χρειάζονται και τις συντηρήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά να είναι και κίνητρο για τους εργαζομένους εδώ, να εργάζονται υπέρ της Περιφέρειας, όπου ασκούν το δικαίωμα στην εργασία».

Αγοραστος Δημοσιο ΚΤΕΟ

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε την προϊσταμένη, αλλά και όλους τους εργαζόμενους του ΚΤΕΟ, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με τις επιμορφώσεις, με τις αναβαθμίσεις, με τα νέα μηχανήματα, με τις νέες συνθήκες, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτος ώστε σήμερα να είναι έτοιμο το ΚΤΕΟ να λειτουργήσει προσφέροντας ισορροπία στην αγορά των ΚΤΕΟ στην χώρα.

Η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών κα Δέσποινα Παπαδοπούλου σημείωσε τα εξής: «Το ΚΤΕΟ Λάρισας λειτουργεί πλέον με δυο αυτόματες γραμμές έλεγχου. Η μια είναι για οχήματα κάτω από 3,5 τόνους και η άλλη γραμμή ελέγχει βαρέα οχήματα. Ελέγχουμε βυτιοφόρα οχήματα, λεωφορεία, φορτηγά δημόσιας χρήσης, εκτός από δίκυκλα. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους πολίτες με τον πλέον σύγχρονο τρόπο. Έχουμε τοποθετήσει καινούρια μηχανήματα, έχουμε εκπαιδεύσει το προσωπικό και μπορούν πλέον να επικοινωνούν οι πολίτες για να καθορίζουν το ραντεβού τους. Οι τιμές μας καθορίζονται από το Υπουργείο Μεταφορών, με υπουργική απόφαση. Οπωσδήποτε όμως, όπως είναι τα πράγματα στην Λάρισα, είμαστε σε κάποιες κατηγορίες ίσως και πιο φθηνοί από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ».

Όπως έγινε γνωστό, το Δημόσιο ΚΤΕΟ Λάρισας προσφέρει πολύ ανταγωνιστικά τιμολόγια, ειδικές εκπτώσεις 25% σε ανέργους ιδιοκτήτες ΙΧ , εκπτώσεις 10 ως 20% σε επιχειρήσεις με πολλά οχήματα και εκπτώσεις 15% σε οχήματα Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού. Τα τηλέφωνα για πληροφορίες και καθορισμό ημερομηνίας για τον τεχνικό έλεγχο είναι: 2413-511579, 2413-511570-1».

Αγοραστος Δημοσιο ΚΤΕΟ 2