Πολιτισμός » Χοροί από την Κάλυμνο στο Λύκειο Ελληνίδων

Χοροί από την Κάλυμνο στο Λύκειο Ελληνίδων

Χοροί από την Κάλυμνο στο Λύκειο Ελληνίδων

Σεμινάριο με θέμα τους ιδιαίτερους και δυναμικούς χορούς της Καλύμνου, διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων, το Σάββατο (απόγευμα) και την Κυριακή (πρωί), 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014.

Η πίστη του Λυκείου των Ελληνίδων, ότι δάσκαλοι χορού μπολιασμένοι με την ντόπια παράδοση μπορούν να μεταδώσουν τις γνώσεις τους, παραμένει σταθερή. Γι’ αυτό, το Λύκειο των Ελληνίδων κάλεσε τον Αντώνη Κ. Κοκκινίδη για να διδάξει τους χορούς της Καλύμνου. Ένα πρόσωπο μέσα από πολύχρονες έρευνες είναι σε θέση να μεταδώσει αυθεντικά τους καρπούς των ερευνών του μεταλαμπαδεύοντας το χρώμα και την ποικιλία των χορών της Καλύμνου. Η Κάλυμνος, γνωστή και ως «νησί των σφουγγαράδων», βρίσκεται στη νοτιοανατολική άκρη του Αιγαίου, στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου.

Λύκειο Ελληνίδων σεμινάριο χορών (2)Λύκειο Ελληνίδων σεμινάριο χορών (5)Ο Αντώνης Κ. Κοκκινίδης γεννήθηκε στην Κάλυμνο και έρχεται στην Αθήνα για την εισαγωγή του στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Χορευτής και χοροδιδάσκαλος στον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1986 έως το 1990. Από το 1986 έως και σήμερα ενεργό μέλος στην Ένωση Καλυμνίων Αττικής, ως χορευτής και χοροδιδάσκαλος στα χορευτικά τμήματα. Ως πρωτοχορευτής της χορευτικής ομάδας, της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής έλαβε μέρος σε πολυάριθμες εκδηλώσεις της Ένωσης αλλά και της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Εισηγητής σε πλήθος σεμιναρίων εκμάθησης των χορών της Καλύμνου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Σχολή ελληνικών χορών στο TarponSprings στη Florida των Η.Π.Α. (2002), Χορευτικός Όμιλος «Ναϊάδες» στην Αθήνα (2003), Θέατρο Eλληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», οργάνωση του χορευτικού προγράμματος του Θεάτρου με τους χορούς της Καλύμνου (2004-2010), Σχολή ελληνικών χορών στο Λουξεμβούργο, Σχολές ελληνικών χορών στη Ζυρίχη της Ελβετίας, στην Κολωνία και στο Έσσεν της Γερμανίας (2008), Σεμινάριο για αλλοδαπούς μαθητές ελληνικών χορών στην Κάλυμνο (2011), Σχολές ελληνικών χορών σε Βρυξέλλες και Mons του Βελγίου (2012). Σεμινάριο χορών Καλύμνου στο Κέντρο Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής – Αρχείο Σίμωνος Καρά ΚΕΠΕΜ, κ.ά.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Ζήνα Πατέρα», σ’ ένα φιλόξενο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων, άρτια εξοπλισμένο με οπτικοακουστικά μέσα, που συμβάλλουν στην καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Αιτήσεις συμμετοχής για το σεμινάριο γίνονται μέχρι την Παρασκευή 12/10/2014 καθημερινά 7-10 μ.μ. και Σάββατο 10-2 το μεσημέρι, στο Λύκειο των Ελληνίδων, οδός Δήλου 17, στη Νεράιδα.

Ιnfo: τηλ. 2410624379, www.lel.gr.