Πολιτισμός » Αναδρομική έκθεση του Αντώνη Καρακωνσταντάκη στο Θέατρο ΟΥΗΛ

Αναδρομική έκθεση του Αντώνη Καρακωνσταντάκη στο Θέατρο ΟΥΗΛ

Αναδρομική έκθεση του Αντώνη Καρακωνσταντάκη στο Θέατρο ΟΥΗΛ

Έκθεση έργων του Αντώνη Καρακωνσταντάκη διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας στην ισόγεια αίθουσα του Θεάτρου ΟΥΗΛ (Α. Γαζή & Κουμουνδούρου).

Η έκθεση με τίτλο “…Διαδρομή… εκ των ενόντων” θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ.

Στα εγκαίνια θα μιλήσουν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Άννυ Ψάρρα-Περίφανου, ο γιατρός και μέλος του Δ.Σ. της Πινακοθήκης κ. Μάριος Ξηρομερίτης και η ιστορικός Τέχνης κ. Μαρίνα Μπλιάτσιου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσή.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας: 11.00-14.00 και 18.00.

Ο Αντώνης Καρακωνσταντάκης εφαρμόζει τη δική του τεχνική-πρόταση, αυτή που ονοματίζει «ένθετη ψηφοθέτηση» από 15ετίας.

Ακολουθώντας με συνέπεια εδώ και 25 χρόνια τη δική του…διαδρομή… στο χώρο των εικαστικών έχει στο ενεργητικό του 25 ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα και συμμετείχε σε 15 ομαδικές. Παράλληλα 15 έργα του κοσμούν δημόσιους χώρους στην πόλη μας και όχι μόνο.

Στην αναδρομική έκθεση που οργανώνει θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε παλαιότερες δημιουργίες του, δημόσια και ιδιωτικά έργα, μία μοναδική αγιογραφία, αλλά ταυτόχρονα θα μας εισάγει σε μία καινούρια ενότητα της δουλειάς του που είναι το κόσμημα. Μικρά, μοναδικά έργα τέχνης προορισμένα να κοσμούν…

Αρωγοί στην προσπάθειά του συμπορευτές και συνεργάτες : Γιάννης Καντώνιας, Ναπολέων Παλάντζας, Στέλιος Πουρνάρας, Σωτήρης Παππάς, Αίγλη Ράπτου, Αντώνης Μελανός, Μάριος Ξηρομερίτης, Δημήτριος Καρατζάς, Παντελής Μπαλογιάννης.

Όπως σημειώνει ο ίδιος «Ο καλλιτέχνης πρέπει να προσπαθήσει, να προσθέσει κάτι στην τέχνη του. Μέσα από την επαφή, τη μαθητεία του, αν θες, στα υλικά, που η γνώση τους από μόνη της αποτελεί ολόκληρη επιστήμη, αλλά και τη μελέτη των δημιουργών του παρελθόντος, να καταλήξει στη δική του πρόταση. Αν αξίζει ή όχι η πρόταση αυτή, θα το δείξει ο χρόνος».

 

Διαβάστε επίσης