Ελλάδα » ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συναίνεση

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συναίνεση

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συναίνεση

«Συναίνεση στο μνημονιακό έγκλημα δεν πρόκειται να υπάρξει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου σε σχόλιο της για το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι: «Στο μόνο που έχει δίκιο ο πρωθυπουργός είναι ότι “το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει”».

Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Το άρθρο του κ.Σαμαρά στο «Έθνος της Κυριακής» μαρτυρά το φόβο της κυβέρνησης μπροστά στην επικείμενη κατάρρευσή της. Συνιστά μια διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα το μνημονιακό πρόγραμμα, αλλά και μια επαναφορά των φαύλων διλημμάτων και της καταστροφολογίας προς τον ελληνικό λαό.

Δεν μας εκπλήσσει ούτε ότι η «έξοδος από το μνημόνιο» έδωσε τη θέση της στη «συνέχιση των μεταρρυθμίσεων», ούτε ότι ταυτίζει την «πολιτική σταθερότητα» με τη «σταθερότητα» της κυβέρνησής του. Κυρίως δεν μπορεί να προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη ότι δεν περιγράφεται κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Στο μόνο που έχει δίκιο ο πρωθυπουργός είναι ότι «το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει», με το φως να έρχεται σύντομα με τη νωπή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας. Συναίνεση στο μνημονιακό έγκλημα δεν πρόκειται να υπάρξει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.