Λάρισα » 179+1 Λαρισαίος στη «μάχη» για εκλογή Προέδρου
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ "180"

179+1 Λαρισαίος στη «μάχη» για εκλογή Προέδρου

179+1 Λαρισαίος στη «μάχη» για εκλογή Προέδρου

Τελικά θα καταφέρει η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο ή όχι; Ένα ερώτημα που γίνεται καθημερινά διφορούμενο με την αλλαγή πλεύσης βουλευτών ή απλά μιας δήλωσης ενός στελέχους πρώτης γραμμής. «Δεν αποκλείεται αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο» δήλωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, στη μνημονιακή συγκυβέρνηση θεωρούν πως «κλείδωσαν» οι «180», ενώ τα κόμματα της Αριστεράς και της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι δεν θα βρεθούν οι «180» και θα στηθούν πρόωρες κάλπες. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου διαθέτει 127 + 28 = 155 βουλευτές. Ψάχνουν, εάν δεν τους έχουν βρει, άλλους 25 και εκτιμούν ότι θα τους αλιεύσουν από τη δεξαμενή των 23 Ανεξάρτητων βουλευτών και ρίχνουν δίχτυα σε ΔΗΜΑΡ (10) και Ανεξάρτητους Έλληνες (13).

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα πουν το «ναι» 16 Ανεξάρτητοι (Κώστας Γιοβανούδας, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Τσιμπίκα Ιατρίδη, Γιώργος Νταβρής, Βύρωνας Πολύδωρας, Χρήστος Αηδόνης, Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Κασαπίδης, Γιώργος Κουράκος, Παναγιώτης Μελάς, Βασίλης Καπερνάρος, Κώστας Γιοβανούδας, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια και Γρηγόρης Ψαριανός), ενώ άπλωσαν δίχτυα σε άλλους 8+1 βουλευτές (Δημήτρης Αναγνωστάκης, Μίμης Ανδρουλάκης, Θεόδωρος Παραστρατίδης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Πανούσης, Νίκος Τσούκαλης, Μάρκος Μπόλαρης και ο Λαρισαίος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος).

Στην κυβέρνηση υπάρχουν και πιο αισιόδοξοι, οι οποίοι μιλούν για εκλογή Προέδρου με περισσότερους από «180».

Τι θα ψηφίζουν οι Λαρισαίοι

Οι Λαρισαίοι βουλευτές που θα πουν σίγουρα «ναι» είναι οι κυβερνητικοί Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας (ΝΔ), ο Φίλιππος Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ) και πιθανότατα ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Από τους άλλους τέσσερις δύσκολα θα πει κάποιος «ναι» και μικρές πιθανότητες υπάρχουν για ένα ακόμη «ναι» από τον Θωμά Ψύρρα (ΔΗΜΑΡ), αν σ΄ αυτό τον οδηγήσει (και) το όνομα που θα προταθεί για τη θέση του Προέδρου. Οι άλλοι τρεις βουλευτές Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ), όπως και ο Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) είναι δεδομένο ότι θα καταψηφίσουν ανεξαρτήτως προσώπου που θα προταθεί για τη θέση του Κάρολου Παπούλια.

Οψόμεθα…

Τ.Κ.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET