Παραπολιτικά » Η ατάκα που… «σκοτώνει»
ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΒΕΡΩΦ

Η ατάκα που… «σκοτώνει»

Η ατάκα που… «σκοτώνει»

Κόσμος και ντουνιά χθες βράδυ στο θέατρο του ΟΥΗΛ, όλοι τους για να δουν από κοντά την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τατιάνας Αβέρωφ, αυτή τη φορά όμως αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στον πατέρα της Ευάγγελο Αβέρωφ.

Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος όπου μέσα στην αίθουσα μαζευτήκαν πολλοί από εκείνους που έδωσαν στο παρελθόν πολλούς αγώνες μέσα από τους κόλπους της παράταξης που ηγήθηκε ο ευπατρίδης πολιτικός. Είδαμε στην αίθουσα τον Ηλία Φασούλα (ο οποίος στο τέλος εξομολογούταν απίστευτα περιστατικά από τη ζωή του Αβέρωφ στο σπίτι του πατέρα του), τον Σταμάτη Μαλάκο, τον Νίκο Γκανάκη, τον Βασίλη Βασιλόπουλο, την Σταματία Κοντονάσιου, τον Γιάννη Κοντογιάννη, αλλά και τους Χρήστο Κέλλα, Γιώργο Δημητρακόπουλο, Μαίρη Καμηλαράκη (η οποία έκανε εμφάνιση σε τέτοια εκδήλωση μετά από πολύ καιρό) και Ελένη Αξιόγλου.

ΒΙΒΛΙΟ ΑΒΕΡΩΦ  (4)

Στην αίθουσα επίσης ο Νίκος Παπαθεοδώρου (ο οποίος αναρρώνει από μια πρόσφατη εγχείρηση), ο Δημήτρης Τάχος, ο Απόστολος Σουρλατζής, ο Φεραίος Νάνης, ο Γιάννης Τσουμάνης, κ.α

Κάποιοι εξ αυτών λοιπών, σχολίαζαν, αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης τα τεκταινόμενα. Κάπου εκεί ήρθε και η «θανατηφόρα ατάκα»:

ΒΙΒΛΙΟ ΑΒΕΡΩΦ  (1)

«Ε, αφού μετά τα τριάντα χρόνια κάποιοι σύντροφοι του Θωμά Ψύρρα (ο οποίος παρεμπιπτόντως έκανε μια υπέροχη παρουσίαση του βιβλίου) παραδέχθηκαν τη μεγάλη πολιτική και πατριωτική προσωπικότητα του Αβέρωφ, ενώ τότε μας έλεγαν φασίστες, μάλλον σε θετικό δρόμο κινούμαστε…»

Με το γάντι…

Λ.Π.