Παραπολιτικά » Στα δύο το ΠΑΣΟΚ Λάρισας
ΜΑΧΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Στα δύο το ΠΑΣΟΚ Λάρισας

Στα δύο το ΠΑΣΟΚ Λάρισας

Στα δυο είναι χωρισμένο το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και η ξεκάθαρη στήριξη του Λαρισαίου βουλευτή Φίλιππου Σαχινίδη στην πρόταση Παπανδρέου, επαναδραστηριοποίησε στελέχη και όργανα του κόμματος, που πριν τελούσαν σε κατάσταση λήθαργου.

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε απόπειρα να συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Οι συσχετισμοί στη Ν.Ε. φαίνεται να γέρνουν υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ αρκετά μέλη του οργάνου συνδέονται με προσωπικές σχέσεις με τον Φιλ. Σαχινίδη. Η πρόσκληση για σύγκληση της Ν.Ε. – που πιθανώς να κατέληγε στη λήψη απόφασης που να κινούνταν στο πλαίσιο της πρότασης Γιώργου Παπανδρέου – προκάλεσε στο παρασκήνιο σοβαρές αντιδράσεις από πλευρά στελεχών που κινούνται στη λογική Βενιζέλου, ενώ διαφαίνονταν πως εάν υπήρχε επιμονή για σύγκληση του οργάνου, δεν θα σημειώνονταν απαρτία, αφού οι Βενιζελικοί είχαν διαμηνύσει πως δεν θα συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Έτσι με πρωτοβουλία του γραμματέα της Ν.Ε. Γιώργου Βαλάρη, τελικώς η προγραμματισμένη συνεδρίαση ματαιώθηκε.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή ένα άλλο όργανο η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Οργάνωσης Λάρισας, όπου οι συσχετισμοί είναι υπέρ Βενιζέλου. Έτσι ο γραμματέας της ΔΟ Λάρισας Βαγγέλης Γιαννούλας, προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία επί της ουσίας προσφέρει στήριξη στην ηγεσία του κόμματος. Σημειώνεται πως και το στέλεχος του Κινήματος Θωμάς Παπαλιάγκας έχει πάρει ανοικτή θέση στήριξης της ηγεσίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό και σε τοπικό επίπεδο παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων με τα στελέχη του κόμματος να έχουν διχαστεί…