Εκπαίδευση » Κατάρτιση & Διά βίου μάθηση » «Σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης»

«Σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης»

«Σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ν. Λάρισας του Ο.ΚΑ.ΝΑ, σε συνεργασία με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας κ. Χατζημίχου Κων/να, διοργανώνει τριήμερο εκπαιδευτικό – βιωματικό σεμινάριο, με θέμα: ΄΄ Διαχείριση συγκρούσεων στη σχολική τάξη ΄΄ .

Το σεμινάριο διάρκειας 15 ωρών, θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Πέμπτη 27, έως και το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, σε χώρο του ΄΄ Εργαστηρίου Ζωής΄΄ του Κέντρου Πρόληψης, Μανωλάκη 11Δ.

Λαμβάνουν μέρος 21 Εκπαιδευτικοί από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του νομού Λάρισας.

Οι συγκρούσεις αποτελούν φαινόμενα της καθημερινότητάς μας. Μπορεί να τις αποφεύγουμε ή να προσπαθούμε να τις αγνοήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να τις εξαφανίσουμε. ΄Ετσι και στο χώρο του σχολείου είναι αναπόφευκτη η δημιουργία συγκρούσεων μεταξύ των παραγόντων που απαρτίζουν τη σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, δ/νση, γονείς).

Οι εκπαιδευτικοί ως ΄΄οι σημαντικοί άλλοι΄΄ στη ζωή των παιδιών και των εφήβων, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη.

Στο παραπάνω σεμινάριο ( αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τη συνεργασία και την εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης ν.Λάρισας – ΟΚΑ.ΝΑ ), θα εκπαιδευτούν στην εκμάθηση ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων ή αλλιώς δεξιοτήτων ζωής ( life skills).

Στόχος μας η δημιουργική διαχείριση των συγκρούσεων στο σχολείο, μέσα από τη θετική επικοινωνία και συνεργασία των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας.

Συντονίστρια του σεμιναρίου είναι το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Βασιλική Τσιάτα, Κοινωνιολόγος.